26/01/2021
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 - 22:42

«Αναζητώντας τον Αττίκ!»

Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή με τίτλο «Αναζητώντας τον ΑΤΤΙΚ!» έρχεται στο Θέατρο Βadminton (Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή) από 22/2 έως 4/3.

Ένας 26µελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, µουσικούς και χορευτές θα παρουσιάσει μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Η παράσταση παρακολουθεί το «έπος ζωής» του Κλέωνα Τριανταφύλλου-Αττίκ (1885-1944) και της γενιάς του. Ξεκινά από την Αλεξάνδρεια και την Αθήνα του 1900, περνά στο Παρίσι της μπελ επόκ, συνεχίζει με τις γεμάτες περιπέτειες περιοδείες του σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι και τη Ρωσία της επανάστασης των Μπολσεβίκων, για να καταλήξει στην Αθήνα της εποχής του Μεσοπολέμου, με τα βαριετέ και την περίφημη «Μάντρα», η οποία υπήρξε φυτώριο πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως η Δανάη (η κορυφαία μούσα του Αττίκ), η Κάκια Μένδρη, η Πάολα, ο Νίκος Γούναρης, η Νινή Ζαχά κ.ά., καθώς και ορισμένων από τους σημαντικότερους στιχουργούς και κονφερανσιέ (Μίμης Τραϊφόρος, Γιώργος Οικονομίδης, Ορέστης Λάσκος κ.ά.).

Ενορχήστρωση - µουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος, σκηνικά - κοστούµια: Λίλη Πεζανού, σκηνοθεσία - χορογραφία: Σοφία Σπυράτου, στιχουργικά ιντερµέδια: Γιάννης Ξανθούλης, μουσική έρευνα - κείµενα: Λάµπρος Λιάβας, φωτισµοί: Γιώργος Τέλλος, παραγωγή: Μιχάλης Αδάµ.
Πρωταγωνιστούν (µε αλφαβητική σειρά): Σία Κοσκινά, Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουµούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούµης, Άγγελος Παπαδηµητρίου, Άκης Σακελλαρίου. Σημαντική η παρουσία της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Μαζί τους οι Ζαφείρης Κουτελιέρης, Νικορέστης Χανιωτάκης, 10µελές µπαλέτο και 7µελής ορχήστρα.
Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 20.00. Τιμές εισιτηρίων: Από 7 έως 45 ευρώ.

Μοιραστείτε το: