28/02/2021
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 - 19:54

Συνελήφθη ο Λιγνάδης

Είχε βγει ένταλμα και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για το κακούργημα των βιασμών κατ' εξακολούθηση

Yπό κράτηση στη ΓΑΔΑ βρίσκεται από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (20/2) ο Δημήτρης Λιγνάδης, μια εκτελέστηκε ένταλμα και συνελήφθη.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που κατείχε μέχρι πρόσφατα το πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ' εξακολούθηση, με δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να τον βαρύνουν για την ώρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο Δ. Λιγνάδης προσήλθε αυτοβούλως στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος.

Παράλληλα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Μοιραστείτε το: