25/06/2021
ΓΓΑ | Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

Αρχίζουν προπονήσεις η Γ´ Εθνική και η Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου γυναικών

Έναρξη και για τις Α1 μπάσκετ Γυναικών, Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, Α1 πόλο Ανδρών και Γυναικών * Ξεκινάει προπονήσεις και η Α2 μπάσκετ Ανδρών

Επιτέλους επανεκκίνηση του Αθλητισμού σχεδόν στο σύνολο του... Την άμεση άρση των απαγορεύσεων ώστε να επιτρέπονται από την επόμενη εβδομάδα οι ομαδικές προπονήσεις στη Γ’ Εθνική, Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου γυναικών, αλλά και στις πέντε κατηγορίες σε μπάσκετ, πόλο και χάντμπολ, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το απόγευμα της Παρασκευή (19/2).

Μια εξέλιξη που ανακουφίζει τις ομάδες και αθλητές και αποδίδει δικαιοσύνη, αφού πληρούσαν τα ανάλογα υγειονομικό πρωτόκολλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε ομόφωνα.

Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

Α1 μπάσκετ Γυναικών,

Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:

Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,

Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,

Α2 μπάσκετ Ανδρών

Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,

υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,

άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας».

Μοιραστείτε το: