28/02/2021
Ελλάδα | Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 - 12:12

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς πολιτών 80-84 ετών

Πώς κλείνετε ραντεβού

Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για όσους είναι από 80 έως 84 ετών, παράλληλα ξεκίνησαν από το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Ιανουαρίου, να έρχονται τα πρώτα μηνύματα με ραντεβού για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά προτεραιότητα ομάδα του γενικού πληθυσμού που θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr είναι λοιπόν ανοιχτή για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών, που εκτιμάται ότι αφορά 417.000 άτομα. Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα ξεκινήσει πέντε ημέρες αργότερα.

Ο προγραμματισμός των ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να γίνει ακόμη μέσω των φαρμακείων και των ΚΕΠ. Οσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους σχετικά με την προκράτηση του ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ακολουθώντας τις οδηγίες.

Σε περίπτωση που θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού, τότε θα μπορούν να το πράξουν μέσω της πλατφόρμας ή απευθυνόμενοι σε φαρμακείο ή ΚΕΠ. Εως την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, έχουν πραγματοποιηθεί 140.870 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού.

Μοιραστείτε το: