02/03/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 - 14:43

EΠΟ: Οριστικά στις 19/2 οι εκλογές, μεταγραφική παράταση για SL2 και FL

Ψαρόπουλος: «Εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος μόνο αν σταματήσουν να με στηρίζουν οι ΕΠΣ» * Τετραμερής συνάντηση με Ομοσπονδία - Αυγενάκη - ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ για την προάσπιση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου στις 25 Ιανουαρίου στο νέο αθλητικό νόμο

Η αναμενόμενη νέα μετάθεση της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ οριστικοποιήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα (18/1)… Η νέα ημερομηνία των εκλογών ορίστηκε η 19η Φεβρουαρίου 2021 και έτσι φτάσαμε στις πέντε αναβολές της διαδικασίας ελέω των περιοριστικών μέτρων από τον κορωνοϊό.

Στη διάρκεια της Ε.Ε. της ΕΠΟ ο Σταύρος Ψαρόπουλος, που μέχρι τώρα έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία είπε ότι δεν σκοπεύει να κάνει πίσω, αν και τον πιάνει οριακά και ο ηλικιακός περιορισμός πια… «Εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος μόνο αν σταματήσουν να με στηρίζουν οι Ενώσεις…», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr.

Kατά τα λοιπά, αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση μεταγραφών στις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες. Έτσι για την Σούπερ Λίγκα 2 υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 26/2 και μέχρι τις 15/3 για τους άνεργους ποδοσφαιριστές, ενώ για τη Football League η παράταση είναι μέχρι τις 31/3. Ίδια ημερομηνία ορίστηκε και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Γ’ Εθνική κ.λπ).

Τέλος, στις 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση με ΕΠΟ - υφυπουργό Αθλητισμού, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για να προασπιστεί το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο στο νέο νόμο αθλητικό νόμο.

Το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας για την Ε.Ε. της Δευτέρας (18/1) αναφέρει τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 19 Ιανουαρίου 2021 Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση, για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα έως τις 25 Ιανουαρίου 2021. Η Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε επίσης η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε περίπτωση επέκτασης της ισχύος των προαναφερθέντων μέτρων.

Εγκρίνεται η τροποποίηση της διάρκειας της μεταγραφικής περιόδου για τις ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League ως εξής:

-έως τις 26/2/2021 αντί της 1/2/2021 που ισχύει τώρα, η τελευταία ημέρα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών εσωτερικού χαρακτήρα

-έως τις 15/3/2021 αντί της 15/2/2021 (και με ημερομηνία έναρξης 1/3/2021 αντί της 2/2/2021) που ισχύει τώρα, η τελευταία ημέρα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών εσωτερικού χαρακτήρα, άνεργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών

-έως τις 31/3/2021 αντί της 1/2/2021 που ισχύει τώρα, η τελευταία ημέρα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών εσωτερικού χαρακτήρα για τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League.

-έως τις 31/3/2021 αντί της 1/2/2021 που ισχύει τώρα, η τελευταία ημέρα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών/επανεγγραφών κλπ. εσωτερικού χαρακτήρα για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Ε.Ε. ότι την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 θα διεξαχθεί η τετραμερής συνάντηση ΕΠΟ-FIFA-UEFA και του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη με αντικείμενο διατάξεις του Νόμου 4726 που πρέπει να εναρμονισθούν σε σχέση με τα διεθνή καταστατικά και κανονιστικά πλαίσια, καθώς και με το αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου».

Μοιραστείτε το: