25/02/2021
Κόσμος | Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 - 01:06

Γύρισε στη Μόσχα και συνελήφθη ο Ναβάλνι

Επέστρεψε από τη Γερμανία ο επικριτής του Κρεμλίνου * Αντιδράσεις από τον εκπρόσωπο του Μπάιντεν και τον Μισέλ

Δεν του βγήκε σε καλό του Αλεξέι Ναβάλνι η επιστροφή του στη Μόσχα την Κυριακή (17/1), μια και συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία.

Ο 44χρονος επικριτής του Κρεμλίνου και βασική προσωπικότητα της ρωσικής αντιπολίτευσης γύρισε από τη Γερμανία και το Βερολίνο, όπου νοσηλευόταν μετά τη δηλητηρίασή του τον περασμένο Αύγουστο, για να συλληφθούν και αρκετοί υποστηρικτές του, που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.

Η σύλληψή του έγινε, επειδή παραβίασε τους όρους μιας ποινής με αναστολή που του είχε επιβληθεί το 2014, για να υπάρξει αμερικανική αντίδραση, καθώς ο Τζέικ Σάλιβαν-σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν-έγραψε στο twitter ότι ο Α. Ναβάλνι πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως.

«Οι επιθέσεις του Κρεμλίνου κατά του κ. Ναβάλνι δεν συνιστούν απλώς παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και επίθεση κατά του ρωσικού λαού που θέλει να ακουστεί η φωνή του», ανέφερε ο Τ. Σάλιβαν.

Σε ανάλογο ύφος και το σχόλιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, που έκανε λόγο για «απαράδεκτη» σύλληψη, ζητώντας την «άμεση απελευθέρωσή του».

Μοιραστείτε το: