04/03/2021
Κόσμος | Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 - 22:12

Aπαγόρευση κυκλοφορίας 18.00 με 05.00 σε όλη τη Γαλλία για 15 ημέρες

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, μήπως και στρώσει η κατάσταση με τον κορωνοϊό

Δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα η κατάσταση στη Γαλλία αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και την Πέμπτη (14/1) ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι το σκληρό lockdown που ίσχυε σε 25 περιοχές γενικεύεται σε όλη τη Γαλλία για τουλάχιστον 15 ημέρες, αρχής γενομένης από το Σάββατο (16/1).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δηλαδή από τις 18.00 έως τις 5 το πρωί θα ερημώσει στο σύνολό της τη χώρα, με τον Ζ. Καστέξ να δηλώνει: «Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες. Οι εξαιρέσεις θα είναι ίδιες με αυτές που έχουν ήδη ισχύουν.

Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

Τα σχολεία, πάντως, θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ ανακοινώθηκαν αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου στην επικράτεια, καθώς όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Ακολούθως θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα, στο τέλος της οποίας θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Μοιραστείτε το: