21/01/2021
ΑΕΚ | Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 - 21:02

Χιμένεθ: «Δεν συμφωνώ με τον σχεδιασμό που έχει γίνει...»

«Καρφιά» σε Καρέρα από τον τεχνικό της ΑΕΚ

Τον Άρη θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Πέμπτη (14/1, 19.30), με τον Μανόλο Χιμένεθ να ζητά αποδείξεις από τους παίκτες του ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσουν στο πρωτάθλημα.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο να το λέμε, αλλά να μπούμε στο γήπεδο και να αποδείξουμε ότι θέλουμε να είμαστε ψηλά».

Είναι άλλη μία πιθανότητα αυτό που έχουμε. Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται. Είναι ξεκάθαρο πως αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Άρη και υπάρξει ένα θετικό για εμάς αποτέλεσμα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Το πρωτάθλημα όμως συνεχίζεται. Δεν τελειώνει σε αυτά ματς. Το θέμα είναι να μπαίνουμε με φιλοδοξία σε κάθε παιχνίδι και να διεκδικούμε τους στόχους της ομάδας», είπε στη Νοva o Ισπανός προπονητής.

Παράλληλα, άφησε πολλές αιχμές για τον προκάτοχό του στον πάγκο, Μάσιμο Καρέρα, αναφέροντας ότι διαφωνεί με τον σχεδιασμό που έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

«Το να θέλουν να παίζουν όλοι είναι καλό. Το πρώτο που πρέπει να πούμε για να το έχουμε ξεκάθαρο, εγώ προσωπικά με βάσει τον σχεδιασμό που έχει γίνει δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια αυτός που τον έκανε ίσως συμφωνούσε. Αν είναι να παίξεις 4-3-3 γιατί να χρειάζεσαι τόσους πολλούς επιθετικούς. Αν επιλέξεις 4-3-3 σημαίνει ότι δυο από τους φορ που έχεις θα πρέπει να μείνουν εκτός. Σίγουρα είναι μία… διαμάχη όπου ο κάθε ένας από εμάς έχει μία διαφορετική άποψη.

Το βασικό τώρα είναι φέτος να κάνουμε μία καλή πορεία, μία καλή χρονιά και για τη νέα σεζόν να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό. Το βασικό είναι να έχεις δυο παίκτες σε κάθε θέση και όχι να ψάχνεις αν μπορεί ένας παίκτης να παίξει σε άλλη θέση εκτός της δικής του. Συνήθως αυτό που γίνεται είναι πως κάποιοι επαγγελματίες σκέφτονται μόνο το παρόν. Το σωστό είναι να σκέφτεσαι και το μέλλον», δήλωσε ο τεχνικός της Ένωσης.

Ενώ για το αν έχει επικοινωνία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, επισήμανε: «Μιλάμε με τον κ. Μελισσανίδη. Με κάλεσε όταν χρειάστηκε να γίνει μία αλλαγή. Δεν το σκέφτηκα. Ήρθα σε μία ομάδα που θεωρώ ότι είμαι φίλος της. Δεν γεννήθηκα ΑΕΚ, έγινα στην πορεία. Ο ίδιος γνωρίζει ότι προσωπικά θέλω το καλύτερο για την ομάδα. Όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και το αύριο».

Μοιραστείτε το: