23/01/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 - 15:54

Έτοιμη η Τουρκία για νέες διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, λέει ο Τσαβούσογλου

Καμία πρόσκληση δεν έχει ληφθεί από τους γείτονες, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών

Την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου θέλει η Τουρκία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (11/1) ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και έπειτα από τη συνάντηση αυτή στην πρόσκληση του Έντι Ραμα, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα. Αυτή είναι μια πρόσκληση κι εύχομαι η Ελλάδα να μην την αρνηθεί.

Όταν το 2016 ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν ήθελε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο οι συνομιλίες επέστρεψαν στην ατζέντα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία την περίοδο της καραντίνας είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για τις διερευνητικές επαφές. Η Ελλάδα είπε ότι θα μπορούσε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις μετά τις 11 Ιανουαρίου», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

Από πλευράς της χώρας μας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση από την Τουρκία για νέες διερευνητικές επαφές.

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», ανέφερε ο Αλ. Παπαϊωάννου.

Μοιραστείτε το: