23/01/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 - 15:37

SL2: Αλλαγή προκήρυξης με μονά πλέι οφ - άουτ, αλλά άνοδο τριών ομάδων!

Αυτό συζητήθηκε στο Δ.Σ. της διοργανώτριας, πέρα από τη μείωση των αγώνων λόγω των προθεσμιών, που θέτει η ΕΠΟ για λήξη της περιόδου πριν τα μπαράζ στις 19/5 * Και νέα τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα (4/1) 

Είδηση μεγάλη προέκυψε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 2 μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Τετάρτης (30/12). Στο συμβούλιο συζητήθηκε, η αλλαγή προκήρυξης του πρωταθλήματος, αλλά αυτή να μην περιοριστεί σε μονά ματς σε πλέι οφ (θέσεις 1-6) - πλέι άουτ (θέσεις 7-12) και να έχει και διαφοροποίηση στην άνοδο. Συγκεκριμένα προτάθηκε να εισαχθεί στην προκήρυξη να ανέβουν τρεις και όχι 1+1 στη Σούπερ Λίγκα 1. Το σχέδιο είναι να ανέβουν οι δύο πρώτοι απευθείας και ο τρίτος της δεύτερης κατηγορίας να δώσει διπλό μπαράζ με τον τελευταίο της SL1. 

Από εκεί και πέρα, με αφορμή την απαίτηση της ΕΠΟ, επικαλούμενη την ΟΥΕΦΑ, να τελειώσει το πρωτάθλημα και με τα πλέι οφ-άουτ μέχρι τις 19 Μαΐου  για να γίνουν τα διπλά μπαράζ έως τις 30/5 συμφωνήθηκε να μειωθούν τα ματς της έξτρα διαδικασίας. Να γίνουν δηλαδή μόνο πλέι οφ και πλέι άουτ με 5 ματς και όχι 10. Άρα συνολικά 27 αντί για 32 ματς (μαζί με τις 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου).

Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν, πάντως, σε νέα τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λίγκας 2, που προσδιορίσθηκε για τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Η δε έναρξη του πρωταθλήματος στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει στις 9/1.  

 Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν υπήρξε καμία απόφαση ούτε για την αλλαγή στον αριθμό των ομάδων (αρχικά είχε αντιρρήσεις ο νομικός σύμβουλος της διοργανώτριας αλλά εν συνεχεία δεν έμεινε σε αυτή τη θέση), που θα ανέβουν, ούτε για το πως θα γίνουν τα μονά πλέι οφ... Και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο νέο Δ.Σ.

Επισήμως, υπήρξε από τη διοργανώτρια η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά από έγγραφο της Ε.Π.Ο. όπου ζητείται η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2, συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ και πλέι αουτ έως τις 19/5/2021, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί σε 27 αγωνιστικές, 22 κανονικής διάρκειας και μονοί αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ.
Η διαδικασία του τρόπου διεξαγωγής των μονων αγώνων θα καθοριστεί σε νέο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4/1/20 και ώρα 14:00».

Μοιραστείτε το: