20/01/2021
Πόλο | Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 - 14:05

Παρελθόν από τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Μίτροβιτς

Ο Σέρβος πολίστας έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τους «κυανόλευκους»

Ο Στέφαν Μιτρόβιτς αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Παρτιζάν. Οι δύο πλευρές αναγκάστηκαν να λύσουν την συνεργασία τους, καθώς ο Σέρβος πολίστας επιθυμούσε να έχει αγωνιστικό ρυθμό, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης αναφέρει:

«Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει επισήμως την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Στέφαν Μίτροβιτς και ευχαριστεί τον σπουδαίο αυτό Σέρβο αθλητή για την προσφορά του στην ομάδα υδατοσφαίρισης του Συλλόγου.

Δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά και τις προπονήσεις των ομάδων να έχουν διακοπεί από τις 2 Νοεμβρίου, σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων όπου η δράση συνεχιζόταν και συνεχίζεται κανονικά, ήταν και ο λόγος της αποχώρησης του Χρυσού Ολυμπιονίκη στο Ρίο το 2016 από την… αμφίβια “ελαφρά ταξιαρχία”.

Ο Στέφαν Μίτροβιτς, ένας άψογος επαγγελματίας σε όλους τους τομείς, αμέσως μετά το τέλος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Απόλλωνα στην Ευρώπη στις 6 Δεκεμβρίου – αγώνες στους οποίους η ομάδα μας πήγε με ελλιπή (λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα) προετοιμασία κόντρα σε ισχυρούς και με αγωνιστικό ρυθμό αντιπάλους χάνοντας την πρόκριση στις λεπτομέρειες – ζήτησε συνάντηση με τη διοίκηση του τμήματος.

Σε αυτήν εξήγησε ότι εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ιουλίου του 2021 και για να μην τεθεί εν αμφιβόλω η παρουσία του στην εθνική ομάδα της χώρας του, που έχει ήδη εξασφαλισμένη παρουσία για το Τόκιο, ο ίδιος θα έπρεπε – καθ’ υπόδειξη και του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Σερβίας, Ντέγιαν Σάβιτς – να αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο όχι μόνο θα επιτρέπονται οι προπονήσεις, αλλά και οι αγώνες. Επισημαίνοντας παράλληλα σε αυτήν τη συνάντηση ότι επιθυμία του ήταν να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν σταμάτησαν καθόλου στη διάρκεια της σεζόν.

Ο Απόλλων Σμύρνης σεβόμενος πάντα όλους τους αθλητές του και πόσο μάλλον το κίνητρο ενός τόσο σπουδαίου αθλητή για Ολυμπιακή διάκριση και με δεδομένο ότι η επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως φαίνεται, “πηγαίνει” για τον Μάρτιο, αποφάσισε να μην σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες και τα όνειρά του. Μάλιστα την περίοδο των συζητήσεων παρέμενε ακόμη άγνωστο το πότε θα επιτραπεί έστω η επιστροφή των ομάδων της Α’ Κατηγορίας στις προπονήσεις.

Η διοίκηση του τμήματος αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει δεκτή την επιθυμία του Στέφαν Μίτροβιτς συναισθανόμενη την αγωνία του εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Στεφάν σ’ ευχαριστούμε για τον επαγγελματισμό που επέδειξες στη διάρκεια των μηνών που φόρεσες το σκουφάκι της ομάδας μας».

Μοιραστείτε το: