23/01/2021
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 - 11:56

Στο προσκήνιο το ποδόσφαιρο γυναικών στο 12ο σεμινάριο των Σχολών του Ολυμπιακού!

Εισηγητές ήταν οι Κριστιάν Καρεμπέ, Άντι Κουκ και Αντώνης Πριόνας…

Η δημιουργία γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου είναι θέμα χρόνου πλέον στον Ολυμπιακό… Έτσι το 12ο σεμινάριο των Σχολών των «ερυθρολεύκων», που έγινε διαδικτυακά την Πέμπτη (10/12) ήταν αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο γυναικών!

Εισηγητές στην παρουσίαση ήταν ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Νότιγχαμ Φόρεστ, Άντι Κουκ, ο μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Πριόνας, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που ανέβασε πολλά σκαλιά ψηλότερα το άθλημα στην Ελλάδα (αλλά η… εξυγιαντική ΕΠΟ δεν τον κράτησε) και ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών Κριστιάν Καρεμπέ.

Το θέμα φιλοξενήθηκε και στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων των ακαδημιών της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ακόλουθη εκτενή αναφορά: «Με μία εξαιρετική ομάδα ομιλητών, η Διεύθυνση Σχολών του Ολυμπιακού παρουσίασε την Πέμπτη 10/12 το 12ο διαδικτυακό σεμινάριο-παρουσίαση γύρω από το ποδόσφαιρο γυναικών.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Νότιγχαμ Φόρεστ, Άντι Κουκ, πραγματοποίησε μια αναλυτική παρουσίαση γύρω από το πλάνο, την προπόνηση και τη στρατηγική της αγγλικής ομάδας, αναπτύσσοντας τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Αντώνης Πριόνας. Παρουσιάζοντας το τι ισχύει σήμερα σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο, στάθηκε κυρίως στην αντιμετώπιση και αποδοχή του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα, αλλά και στα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υπάρξει πρόοδος και αναβάθμιση.

Σε ρόλο ξεχωριστού guest ο Αθλητικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις και τοποθετήθηκε γύρω από τη σημασία της ανάπτυξης του ποδόσφαιρου γυναικών».

Μοιραστείτε το: