26/07/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 - 15:04

ΕΠΟ: Κύπελλο Ελλάδας μόνο με SL1 και SL2, πετάχτηκε εκτός η FL

Στις 13 Ιανουαρίου 2021 αρχίζει ο θεσμός * Υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο χωρίς τη δεύτερη κατηγορία πάντως *  Εκτός ήδη και οι ερασιτεχνικές ομάδες * Καμία απόφαση για νέα ημερομηνία στις εκλογές της Ομοσπονδίας * Παίρνει από την ΟΥΕΦΑ πάνω από 330.000 ευρώ κάθε ΠΑΕ, που ήταν πέρσι SL1

Σε αλλαγή της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2020-21 προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίαση της μέσω τηλεδιάσκεψης του μεσημέρι της Τρίτης (8/12).

Έτσι με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε στη διοργάνωση να συμμετάσχουν μόνο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα 1 και τη Σούπερ Λίγκα 2. Κοινώς πετάχτηκε εκτός η Football League, όπως και οι ερασιτεχνικές ομάδες, που είχαν προλάβει να παίξουν στους πρώτους γύρους πριν επιβληθούν από την κυβέρνηση οι νέες απαγορεύσεις με αφορμή τον κορωνοϊό.

Πάντως η SL2 θα πάρει μέρος υπό προϋποθέσεις, αν προλάβει, διαφορετικά θα μείνει και αυτή εκτός, αφού εγκρίθηκε και εναλλακτικό σχέδιο χωρίς αυτή και μόνο με τη συμμετοχή της μεγάλης κατηγορίας στη διοργάνωση.

Το Κύπελλο Ελλάδας, αν δεν υπάρξουν νέα προβλήματα περιορισμών, θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου 2021…

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακό είναι ότι στην Ε.Ε. της Ομοσπονδίας δεν έγινε καμία κουβέντα για τις αρχαιρεσίες, που είναι προγραμματισμένες για τις 29 Δεκεμβρίου 2020 στην Αθήνα, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεξαχθούν και τότε. Ωστόσο, δεν πάρθηκε επί του παρόντος κάποια απόφαση για νέα μετάθεση των εκλογών της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lock down έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων. Αποφασίστηκε η ισομερής κατανομή του αναπτυξιακού προγράμματος solidarity της UEFA αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες θα εισπράξουν από 333.110,46 ευρώ η καθεμία».

Μοιραστείτε το: