09/03/2021
Εθνικές ομάδες | Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 - 22:19

Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες Μπακασέτας και Σταφυλίδης

Το σχόλιο των δύο διεθνών για την κλήρωση της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022

Πολύ δύσκολο έργο θα έχει η Εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, κάτι που παραδέχθηκαν ο Τάσος Μπακασέτας (ΦΩΤΟ) και ο Κώστας Σταφυλίδης.

Αμφότεροι, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (7/12) στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, είπαν ότι θα γίνει η προσπάθεια, αλλά η Ισπανία και η Σουηδία έχουν τον πρώτο λόγο για την πρώτη δυάδα.

Ο Μπακασέτας ανέφερε: «Ως προς τις δύο πρώτες ομάδες του ομίλου μας ξέρουμε ότι η Ισπανία είναι ένα μεγαθήριο και πως η Σουηδία είναι διαχρονικά αξιόπιστη, οργανωμένη και στηρίζεται στην ομαδικότητά της. Προσωπικά, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια ευνοϊκότερη κλήρωση ως προς την ομάδα από το 5ο γκρουπ δυναμικότητας, δηλαδή το Κόσοβο, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος αντίπαλος θα δυσκολέψει όλες τις ομάδες του ομίλου και όχι μόνο εμάς.

Τη Γεωργία τη σεβόμαστε, όπως όλους τους αντιπάλους άλλωστε, ωστόσο σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να νικάμε αν θέλουμε ρεαλιστικά να έχουμε πιθανότητες συμμετοχής στο Μουντιάλ».

Ενώ ο Σταφυλίδης είπε: «Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες να κληρωθεί στον όμιλό μας ένα ξεκάθαρο φαβορί, όπως είναι η Ισπανία στην προκειμένη περίπτωση. Ακόμα και σ' αυτά τα παιχνίδια, πάντως, δηλαδή εναντίον της Ισπανίας, μπορούμε να έχουμε βαθμολογικές επιδιώξεις, σε περίπτωση που κάνουμε τα πάντα σωστά μέσα στο γήπεδο και έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Τη χρειάζεσαι όταν πρόκειται να κοντραριστείς με ομάδα-υπερδύναμη.

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για κάθε ομάδα ξεχωριστά, γιατί ξέρουμε ότι ο δρόμος για το Μουντιάλ είναι δύσκολος. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, όπως κάνουμε πάντα, και να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε να κερδίσουμε».

Μοιραστείτε το: