26/01/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 - 20:29

Και νέο αίτημα ΠΣΑΠ προς τους εμπλεκόμενους για την έναρξη SL2-FL

Με τη συμπαράσταση της διοργανώτριας των δύο μικρότερων κατηγοριών και της Σούπερ Λίγκας 1, αλλά χωρίς την ΕΠΟ

Σύσσωμο το ποδόσφαιρο ζήτησε πριν λίγες ημέρες να γίνει τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους αναφορικά με την έναρξη της Σούπερ Λίγκας 2 και της Football League, με τον ΠΣΑΠ να ενημερώνει την Τρίτη (1/12) ότι εστάλη ακόμη μία σχετική επιστολή προς τους Βασίλη Κικίλια, Νίκο Χαρδαλιά, Λευτέρη Αυγενάκη και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αναφέρει ότι την επιστολή συνυπέγραψαν η Σούπερ Λίγκα 1 και φυσικά η Ένωση SL2-FL, όχι όμως και η ΕΠΟ αυτή τη φορά!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Ο ΠΣΑΠ ανέλαβε στις 26 Νοεμβρίου 2020 την πρωτοβουλία ώστε να συγκληθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των φορέων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των αρμόδιων Υπουργείων, με σκοπό να συζητηθεί διεξοδικά το μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί στη Super League 2 και τη Football League επειδή για σχεδόν 9 μήνες, από τον περασμένο Μάρτιο, παραμένουν ανενεργές.

Η δραματική καθυστέρηση στην έναρξή τους έχει οδηγήσει στο σημείο “μηδέν” εκατοντάδες συναδέλφους μας, αλλά και εργαζόμενους στις ΠΑΕ.

Για τον λόγο αυτό ο Σύνδεσμός μας απέστειλε σχετικό αίτημα στη Super League 1, τη Super League 2/Football League και την ΕΠΟ, ώστε να συζητηθεί εκτενώς με τους κρατικούς φορείς η δραματική κατάσταση που επικρατεί στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες και η εξεύρεση λύσεως. Οι διοργανώτριες αρχές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων απάντησαν καταφατικά, όχι όμως και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου που για δικούς της λόγους επέλεξε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας.

Λόγω αυτού ο ΠΣΑΠ, η Super League 1 και η Super League 2/Football League απέστειλαν σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2020 επιστολή στον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια, στον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριο Νίκο Χαρδαλιά και στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ώστε να τεθεί από κοινού επί τάπητος το πώς οι δύο κατηγορίες θα αρχίσουν άμεσα τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθεί η Super League 1 και έχει αποδεχθεί στην πράξη ιδιαίτερα αποτελεσματικό».

Μοιραστείτε το: