23/01/2021
ΓΓΑ | Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 - 20:29

Aυγενάκης: «Να περιέλθει στη ΓΓΑ το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας»

Επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού στο ΕΤΑΔ για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Να περιέλθει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο πρότεινε τη Δευτέρα (30/11) ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Στέφανο Βλαστό, ώστε να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας και να αναλάβει η ΓΓΑ την αξιοποίηση και τις δαπάνες συντήρησης, λειτουργίας και αναβάθμισης του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας.

Στη σχετική ενημέρωση αναφέρονται τα εξής: «Επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επείγοντα λειτουργικά προβλήματα και οι επαπειλούμενες, μη αναστρέψιμες, βλάβες στις υποδομές και τους χώρους της εγκατάστασης.

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ώστε η χρήση, η αξιοποίηση και κατ' επέκταση οι δαπάνες συντήρησης, λειτουργίας και αναβάθμισης του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, να περιέλθουν άμεσα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προτείνει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Στέφανο Βλαστό.

Ο κ. Αυγενάκης, ενημερώθηκε, από σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Ιππασίας, για σωρεία λειτουργικών προβλημάτων της εγκατάστασης και τον κίνδυνο να δημιουργηθούν πλέον, ακόμα και μη αναστρέψιμες βλάβες στις υποδομές και στους χώρους της.

Ζητείται από την ΕΤΑΔ, στην οποία υπάγεται το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκόπουλου, να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων. Άλλως, να δεχθεί να περιέλθει αυτό στην εποπτεία της ΓΓΑ, που μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά προς όφελος της εγκατάστασης και έτσι να δοθεί η ευχέρεια στην ΕΤΑΔ να απαλλαγεί από σημαντικά οικονομικά βάρη.

Άλλωστε, φιλοσοφία της Κυβέρνησης και πολιτική του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι ότι η ανάπτυξη του αθλητισμού και η ενίσχυση των αθλημάτων, έρχεται μέσα από υγιείς και αναβαθμισμένες αθλητικές υποδομές.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Αυγενάκη προς τον κ. Βλαστό: “Με μεγάλο ενδιαφέρον ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 314/24.11.2020 επιστολής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, σχετικά με τα ζητήματα της συντήρησης και της λειτουργικότητας του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκόπουλου, το οποίο υπάγεται στην Εταιρεία σας.

Αντιλαμβανόμενος απόλυτα το μέγεθος των λειτουργικών προβλημάτων που έχουν προκύψει, ώστε να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθούν ακόμα και μη αναστρέψιμες βλάβες στις υποδομές και τους πράσινους χώρους του Ολυμπιακού Κέντρου, κρίνεται αναγκαίο να ληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες από μέρους σας για την αποκατάστασή τους και την ορθή λειτουργία τους.

Καθώς στο χαρτοφυλάκιό μας, έχουμε θέσει στην κορυφή της ατζέντας μας την αξιοποίηση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, μέσα από τον σχεδιασμό, τη μελέτη και την υλοποίηση σύγχρονων έργων, δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να έρθουμε σε διάλογο με την Εταιρεία σας, προκειμένου να συνεργαστούμε άμεσα για την εκπόνηση ενός Μνημονίου.

Συγκεκριμένα προτείνουμε, μέσα από το Μνημόνιο, η χρήση, η αξιοποίηση και κατ’ επέκταση οι δαπάνες συντήρησης, λειτουργίας και αναβάθμισης του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, να περιέλθουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα και με τον νόμο.

Αποτελεί μια πρόταση, στην οποία η Γ.Γ.Α μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά προς όφελος της εγκατάστασης και παράλληλα θα δώσει την ευχέρεια στην εταιρεία σας να απαλλαγεί από σημαντικά οικονομικά βάρη, ιδιαίτερα εν μέσω των δύσκολων οικονομικά συνθηκών της πανδημίας.

Είναι πάγια πεποίθησή μου ότι η ανάπτυξη του αθλητισμού και η ενίσχυση των αθλημάτων, έρχεται μέσα από υγιείς και αναπτυγμένες αθλητικές υποδομές.

Ευελπιστώ για τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση των προβλημάτων του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας Μαρκόπουλου, ειδάλλως βρίσκομαι στη διάθεσή σας για την επεξεργασία και την εφαρμογή της ως άνω πρότασής μου προς όφελος της εμβληματικής αυτής εγκατάστασης”».

Μοιραστείτε το: