23/01/2021
ΧΑΝΙΑ | Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 - 18:44

Γιάκος: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, πρέπει να αγωνιστούμε επιτέλους»

Αυτό τόνισε ο μεσοεπιθετικός των Χανίων

Μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία έχουν υποστεί οι παίκτες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2 με το πρωτάθλημα που δεν λέει να ξεκινήσει, με τον Ευριπίδη Γιάκο να τονίζει ότι έχει φτάσει στο... ως εδώ και μη παρέκει η κατάσταση.

Ο άσος των Χανίων, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7, ανέφερε: «Στα Χανιά βρίσκομαι, λόγω της κατάστασης δεν μας άφησαν να φύγουμε και είμαστε σε αναμονή. Κάνουμε προπόνηση σε γκρουπ ανά δύο άτομα και περιμένουμε εξελίξεις. Οι ομάδες τηρούν τις αποφάσεις του κράτους και είμαστε σε γκρουπ. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει.

Δεν βλεπόμαστε με όλα τα παιδιά γιατί κάνουμε προπονήσεις ανά δύο, ούτε με τους προπονητές ούτε με τους υπόλοιπους. Δύσκολη στιγμή για εμάς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τις διοικήσεις και για όλους.

Σίγουρα, όλοι έχουμε την ατομική ευθύνη για τις προπονήσεις για να μην αφήσουμε τους εαυτούς μας αλλά είναι κουραστικό για την ψυχολογία να κάνεις μια ατομική προπόνηση, μια ομαδικά και να ξέρεις ότι δεn θα παίξεις στο τέλος της εβδομάδας. Δύσκολο και ψυχοφθόρο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να ξεκινήσουμε όσο συντομότερα γίνεται.

Για μένα είναι πρωτόγνωρη αυτή η εμπειρία γιατί τα προηγούμενα χρόνια έπαιζα σε ομάδες της Α' Εθνικής και πιστεύω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει γιατί και πέρσι το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει αλλά σταμάτησε. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για αυτό, σίγουρα όχι εμείς οι ποδοσφαιριστές που παθαίνουμε τις μεγαλύτερες ζημιές, είτε οικονομικά είτε σωματικά. Είναι δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει να αγωνιστούμε επιτέλους».

Και πρόσθεσε ο 29χρονος μεσοεπιθετικός: «Πρέπει να κάνουμε 2-3 εβοδομάδες προετοιμασία τουλάχιστον. Πολύ δύσκολα να ξεκινήσει γιατί πρέπει να πάρουμε τώρα το “οκ”, να μπούμε για προπονήσεις και να παίξουμε. Είναι στη μέση και το Κύπελλο, εκεί αισιοδοξούμε κάπως μπας και μας βάλουν σειρά να παίξουμε για να καλύψουμε και τα συμφέροντα της μεγάλης κατηγορίας.

Εννοείται υπάρχει δυσκολία, πόσο πλάτη να βάλει κάποιος πρόεδρος αφού δεν έχει έσοδα η ομάδα; Οι ποδοσφαιριστές ζούνε μέσα από αυτό, οι γιατροί, οι φυσικοθεραπευτές, φροντιστές, υπάρχει πολύ κόσμος που ζει από το ποδόσφαιρο. Σε μερικές περιπτώσεις είναι και θέμα επιβίωσης. Μπαίνεις για να πάρεις ένα επίδομα, αλλά και πάλι δεν είναι λύση να ζεις με τα επιδόματα του κράτους. Θέλουμε να ξεκινήσουμε, να παίξουμε. Η δουλειά μας, μας έχει λείψει να ξεφεύγουμε λίγο.

Σίγουρα οι συνάδελφοι από τη Σούπερ Λίγκα 1 έκαναν κάτι που μπορεί να ξυπνήσει κάποιους μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση, αλλά δεν εξαρτάται κάτι από αυτούς. Στα χέρια άλλων είναι να ξεκινήσουμε».

Μοιραστείτε το: