27/02/2021
ΑΕΚ | Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 - 15:28

Ταγαράς: «Άμεσα οι υπογραφές για το γήπεδο της ΑΕΚ»

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε πως το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης θα έχει λυθεί ίσως και μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Καλά νέα για την ΑΕΚ… Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του «ΣΠΟΡ FM», την Τρίτη (24/11), ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα λυθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε πως το ζήτημα με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που αφορά στην διαχειριστική μελέτη των Αλσών της χώρας (και το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας κατά συνέπεια) θα τελειώσει άμεσα, και οι υπογραφές θα πέσουν ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα για το γήπεδο της ΑΕΚ και πως η υπουργική απόφαση θα διασφαλίζει την προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και την αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ταγαρά:

-Για το αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις καθυστερήσεις: «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Είναι στη δική μου αρμοδιότητα η αξιοποίηση αλσών, όπως της Νέας Φιλαδέλφειας. Συντομότατα θα έχουμε λύση στο πρόβλημα, έχω μιλήσει και με τον κ. Βούρο, τόσο για το θέμα του άλσους, όσο και του γηπέδου. Γνωρίζω καλά τις δυνατότητες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής».

-Για το πότε θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση: «Πολύ σύντομα θα μπουν οι υπογραφές της υπουργικής απόφασης. Έχουν ληφθεί όλα υπόψη, οι εγκαταστάσεις θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και συνεκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Θα υπάρχουν διαχειριστικές μελέτες για ό,τι άλλο απαιτηθεί από πλευράς εκδηλώσεων, αθλητικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών ή εκπαιδευτικών, για να προστατεύσουμε αλλά και να απολαύσουμε έναν θαυμάσιο χώρο σε μια περιοχή με πολλές δραστηριότητες. Σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα όλα αυτά να υλοποιηθούν. Ίσως και την επόμενη εβδομάδα θα μπουν οι υπογραφές, μέχρι και την επόμενη εβδομάδα…».

-Για το αν η υπουργική απόφαση θα διασφαλίζει την προστασία του άλσους: «Βεβαίως και διασφαλίζεται, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως πέτρα και ξύλο. Δεν θα εμποδίζεται η δασική βλάστηση. Όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη, ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και θα μπορέσουμε να βρούμε την ισορροπία. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για λειωμένες κατασκευές αλλά και παλιά κτίσματα να μπορούν να σταθούν με ασφάλεια. Στόχος είναι το κοινό να απολαμβάνει και το δάσος να προστατεύεται. Σύντομα θα είναι όλα έτοιμα για να κάνει ο Δήμος τις κατασκευές που χρειάζεται. Έχω ζήσει εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που γίνονταν παλαιότερα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο υπεύθυνοι και σοβαροί ως προς το τι θα επιτρέψουμε και με ποιες λειτουργίες. Σύντομα θα μπορούν οι κάτοικοι να απολαύσουν τις ομορφιές του άλσους».

Μοιραστείτε το: