26/01/2021
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ | Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 - 21:03

Μόρας: «Έπρεπε να υπάρχει πιο δραστική αντίδραση από τους παίκτες νωρίτερα...»

Ο αμυντικός του Απόλλωνα Λάρισας μίλησε για τη συνεχιζόμενη απραξία σε Σούπερ Λίγκα 2 και Football League

Για την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 και της Football League λόγω της μη έναρξης των δύο πρωταθλημάτων μίλησε ο Βαγγέλης Μόρας.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα (23/11) στο Μetropolis 95,5 ο 39χρονος στόπερ του Απόλλωνα Λάρισας είπε ότι θα έπρεπε να έχει υπάρξει νωρίτερα πιο δραστική αντίδραση των ποδοσφαιριστών.

«Με τίποτα δεν είναι δικαιολογημένο ότι παίζουν κανονικά στην SL1 και όχι στην SL2. Δεν κατάφερε να τελειώσει πέρσι το πρωτάθλημα. Δεν ξεκίνησε το φετινό. Δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό. Δεν κατάφεραν οι υπεύθυνοι να συμφωνήσουν ώστε να αρχίσει όταν έπρεπε το πρωτάθλημα. Μετά ήρθε ο κορωνοϊός, αυξήθηκε ο φόβος και δεν έδωσαν το “οκ”. Δεν το θεωρώ σωστό. Σαν ΠΣΑΠ και SL2, όπως ΕΠΟ και SL1 έδωσαν να καταλάβουμε πως εφόσον τηρηθεί το πρωτόκολλο όπως παίζουν παντού, μόνο κέρδος έχει μια χώρα. Κάνεις ακριβώς αυτό που ζητούν οι λοιμωξιολόγοι. Αν υπάρχει κρούσμα απομονώνονται.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών είναι στον βασικό μισθό, άντε να είναι λίγο πάνω από αυτόν. Εννοείται κάποιοι παίκτες μπορεί να παίρνουν περισσότερα χρήματα. Ο ποδοσφαιριστής αν παίρνει μια χρονιά 40-50.000 δεν σημαίνει ότι θα τα παίρνει και την επόμενη. Είναι συμβόλαιο μιας χρονιάς, όχι μιας ζωής. Μπορεί να μην έχει την επόμενη σεζόν ομάδα. Σύνταξη σαν ποδοσφαιριστής δεν παίρνεις. Συμβόλαια πέρσι δεν πληρώθηκαν. Υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν παίρνει χρήματα, λογικό είναι ναμην σε πληρώσει μια ομάδα. Δεν μπορούν να επιβιώσουν τα παιδιά. Όλοι δυσκολεύονται, το ζεις καθημερινά, υπάρχει γκρίνια, δεν υπάρχει σιγουριά, δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Δεν υπάρχει κάποιος να μας πει κάτι. Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν. Είναι επαγγελματικό το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας, απλά περιμένουμε και όλα είναι στον αέρα.

Θα έπρεπε να έχουμε επέμβει πολύ νωρίτερα. Είδαμε τι έγινε πέρσι. Πιστέψαμε ότι δεν νομίζαμε να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αν το γνωρίζαμε, θα είχαμε επέμβει πολύ νωρίτερα. Μας ευχαριστεί. Πρέπει να ενωθούμε. Είναι στη χειρότερη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνολικά. Εφόσον πάει να διαλυθούν δύο επαγγελματικές κατηγορίες, τι θα κάνουμε; Θα μείνει μόνο μια;.

Αν ήξερα ότι υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε τόσο μεγάλο πρόβλημα, θα έλεγα ότι θα έπρεπε να υπάρχει πιο δραστική αντίδραση.

Κανένας δεν πίστευε ότι θα φτάσουμε ως εδώ. Στο δικό μου το μυαλό μπορεί να μπει οτιδήποτε. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία για ολική διαμαρτυρία. Έχουν γίνει βήματα πολύ καλά από την πλευρά του ΠΣΑΠ. Αν μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος; Δεν μπορώ να πω όχι. Εδώ είμαστε να τον στηρίξουμε», ανέφερε ο έμπειρος αμυντικός.

Ενώ για το πώς γίνονται οι προπονήσεις, είπε: «Προπονούμαστε σε γκρουπ. Πολλά παιδιά είναι εδώ από την πόλη, μαζευόμαστε και προπονούμαστε. Δεν είναι σωστό αυτό. Πρέπει να καταλήξουμε οι ομάδες να κάνουν ομαδικές προπονήσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο, για να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κατευθείαν όταν δοθεί το πράσινο φως και να μην ξαναμπούμε σε διαδικασία προετοιμασίας και να πάμε κι άλλο πίσω 20 ημέρες».

Μοιραστείτε το: