24/01/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 - 19:54

Κικίλιας: «Είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα...»

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι το lockdown έχει ακόμα δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί

Όχι ότι δεν ήταν ουσιαστικά γνωστό, αλλά ο Βασίλης Κικίλιας επισημοποίησε εν πολλοίς τη Δευτέρα (23/11) ότι το lockdown λόγω κορωνοϊού δεν θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο.

«Με βάση τα δεδομένα και τους δείκτες είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα. Όλα θα προσμετρηθούν. Η κουβέντα για άνοιγμα είναι ανεδαφική αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το σύστημα Υγείας. Αυτές είναι οι παράμετροι για να αρχίσουμε σταδιακά να επανερχόμαστε σε μία μερική κανονικότητα», δήλωσε στο Mega ο υπουργός Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Παρατηρείται μία επιπέδωση στον ρυθμό εξάπλωσης του ιού. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις νοσηλείες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει πέντε και έξι φορές τις δυνατότητές του. Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται μεγάλη μάχη. Έχουμε φτάσει τις 1.239 ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 687 είναι Covid. Οι υπόλοιπες για τις άλλες ασθένειες».

Ενώ για το εμβόλιο επισήμανε: «Για τα εμβόλια θα τα έχουμε όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τα εγκρίνουν με ασφάλεια. Όταν θα τα δουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, θα τα δουν και οι Έλληνες. Είναι πανευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στα εμβόλια γίνονται πολύ αυστηροί έλεγχοι.

Όλα τα εμβόλια που θα εγκριθούν θα είναι ασφαλή. Δεύτερον, η σωστή ενημέρωση, η διαφάνεια δείχνουν τον δρόμο. Θα πάω σε εμβολιαστικό κέντρο στην Αθήνα να εμβολιαστώ μαζί με τον κόσμο».

Μοιραστείτε το: