28/01/2021
ΕΘΝΙΚΟΣ | Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 - 14:57

Εθνικός Πειραιώς: Ένας τεράστιος σύλλογος 97 ετών! (pics)

Γενέθλια ημέρα η 21η Νοέμβρη για τους ιστορικούς «κυανόλευκους» και το a-sports.gr τους τιμά

Γιορτάζει ένας τιτάνας του ελληνικού αθλητισμού! Τα γενέθλια του έχει το Σάββατο (21/11), ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της χώρας μας. Ο λόγος για τον Εθνικό Πειραιώς.

Ο σύλλογος του μεγάλου λιμανιού κλείνει τα 97 χρόνια ζωής! Για την ακρίβεια, ιδρύθηκε στις 21 Νοέμβρη του 1923 και αν και περνάει αρκετές δυσκολίες πλέον, ποτέ δεν ξεχνιέται.

Ο τεράστιος αυτός σύλλογος έβγαλε πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές στο πέρας των χρόνων και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1933, ενώ πανηγύρισε  3 Πρωταθλήματα Πειραιά (1928, 1929, 1939).

Συνολικά μέτρα 36 συμμετοχές στα πρωταθλήματα της Α’ Εθνικής και κατέχει τη 10η θέση όλων των εποχών στην κορυφαία κατηγορία, ενώ έχει προσφέρει πολύ μεγάλες επιτυχίες και σε άλλα αθλήματα, όπως για παράδειγμα στην υδατοσφαίριση, στην οποία είχε αυτοκρατορική παρουσία στο παρελθόν.

Ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ μεσουράνησε τη δεκαετία του ’50 και ΄60 έχοντας μάλιστα την τύχη να έχει στην ηγεσία του τον Δημήτρη Καρέλλα, ενώ το 1957 ουσιαστικά εκλάπη ένα πρωτάθλημα, που θα έπρεπε να έχουν πάρει οι «κυανόλευκοι» με πανουργίες της ΕΠΟ!

Να σημειωθεί πάντως, πως παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 20 χρόνια ο Εθνικός ταλαιπωρείται απίστευτα, με ύστατη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, αυτή του 1999, παραμένει μεγάλη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ πλέον συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Και η δύναμη του Εθνικού είναι ότι εξακολουθεί να έχει πιστούς φιλάθλους, που τον ακολουθούν παντού, ενώ μια εμβληματική μορφή της εξέδρας είναι ο πασίγνωστος «Εθνικάρας», Γιάννης Ματζουράνης.

Μοιραστείτε το: