07/05/2021
Κύπελλο Ελλάδας | Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 - 16:57

Πρακτικά ανέφικτο να ξεκινήσει το Κύπελλο για τις ομάδες της FL στις 2/12, ούτε η SL2 στις 15/2

Μοιραία η αλλαγή στο χρονικό πρόγραμμα του θεσμού * Θα μιλήσει με τον τηλεοπτικό πάροχο η ΕΠΟ για τα περαιτέρω * Προσπάθεια πίεσης για να επανεκκινήσουν οι προπονήσεις στις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες

Τις αντικειμενικές δυσκολίες στο Κύπελλο Ελλάδας, που έχουν προκύψει λόγω της αναστολής που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με αφορμή τον κορωνοϊό, συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την ΕΠΟ τόσο η Σούπερ Λίγκα 1 όσο και η Ένωση SL2-FL το μεσημέρι της Πέμπτης (19/11).

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως δεν μπορεί να ακολουθηθεί το αρχικό χρονικό πρόγραμμα του θεσμού. Κι αυτό διότι είναι πρακτικά ανέφικτο να μπουν στο Κύπελλο στις 2 Δεκεμβρίου (κατά την 3η φάση) οι ομάδες της FootballLeague, όπως ήταν ο σχεδιασμός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας 2, που επρόκειτο να κάνουν πρεμιέρα στη διοργάνωση στην 4η φάση.

Έτσι η Ομοσπονδία θα θέσει τα νέα δεδομένα με τον τηλεοπτικό πάροχο, την Cosmote ΤV, δηλαδή, για να βάλουν επί τάπητος τα προβλήματα και να συμφωνήσουν σε ένα νέο πλαίσιο ως προς το χρονικό ορίζοντα του Κυπέλλου. Μοιραία, λοιπόν, θα υπάρξει και νέα επαφή μεταξύ Βαγγέλη Γραμμένου, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους αρμόδιους για τις διοργανώσεις Παναγιώτη Δημητρίου και Μάνο Γαβριηλίδη (πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου).

Όλο το ποδόσφαιρο θεσμικά, πάντως, συμφώνησε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε πίεση για να επιτραπούν σε πρώτη φάση ξανά οι ομαδικές προπονήσεις σε SL2 και FL.

Μοιραστείτε το: