07/05/2021
Κόσμος | Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 - 01:00

ΠΟΥ: Ενθαρρυντικά νέα για τα εμβόλια, αλλά...

Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός για τον κορωνοϊό, λένε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Τα νέα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Αυτό είναι το μήνυμα που προέκυψε τη Δευτέρα (16/11) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους να δηλώνει: «Πρόκειται για έναν επικίνδυνο ιό, που μπορεί να επιτεθεί σε όλα τα συστήματα του σώματος. Οι χώρες που επιτρέπουν στον ιό να κυκλοφορεί ελεύθερα παίζουν με τη φωτιά.

Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ενθαρρυντικά νέα για τα εμβόλια και παραμένουμε επιφυλακτικά αισιόδοξοι σχετικά με το ενδεχόμενο νέα εργαλεία να αρχίσουν να φθάνουν τους επόμενους μήνες».

Πάντως, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε πως είναι «εξαιρετικά ανήσυχος για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες», για να προσθέσει: «Ειδικά στην Ευρώπη και την αμερικανική ήπειρο οι επαγγελματίες υγείας και τα συστήματα υγείας ωθούνται στα όριά τους.

Οι επαγγελματίες υγείας στην πρώτη γραμμή δοκιμάζονται σφόδρα εδώ και μήνες. Είναι εξαντλημένοι. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους προστατεύσουμε, ιδίως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όπου ο ιός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι ασθενείς κατακλύζουν τα νοσοκομεία».

Μοιραστείτε το: