28/01/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:08

Η απόλυτη δικαίωση της επιχειρηματολογίας Καπερνάρου

Ο δικηγόρος του πρώην ρέφερι Ηλία Σπάθα, ήταν αυτός που… έπιασε επακριβώς τις αερολογίες, βουλεύματος και εισηγήτριας στην υπόθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Η απαλλακτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση των τάχα χειραγωγημένων αγώνων με κορωνίδα το Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1, αναμφίβολα είναι μια δικαίωση όλων όσων αδίκως ταλαιπωρήθηκαν σε μια ιστορία, που παραμένει ακόμα ανοιχτή στο ποινικό της κομμάτι…

Ο δικηγόρος, Βασίλης Καρεπνάρος, ωστόσο, που εκπροσώπησε στην αθλητική δίκη τον πρώην διεθνή διαιτητή, Ηλία Σπάθα έχει αναμφίβολα κάθε λόγο να είναι διπλά ικανοποιημένος. Όχι μόνο για την αθώωση του πελάτη του, αλλά γιατί έπεσε 100% μέσα στα όσα είχε υποστηρίξει στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.

Η επιχειρηματολογία Καπερνάρου συνέτριβε την εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας, που είχε… ξεπατικώσει στην ουσία το ποινικό βούλευμα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και πραγματικά γεγονότα παρά μόνο… αερολογίες.

Ενδεικτικά, το έγκριτος νομικός στην αγόρευση του είχε υπογραμμίσει τα εξής, που αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος απόλυτα ορθά:

«Ας πάμε στα επιχειρήματα που επικαλείται. Λέει συγκεκριμένα στο βούλευμα ότι οι κατηγορούμενοι που επηρέαζαν τους πίνακες διαιτησίας και έλεγε στους αρμόδιους, ότι τους προσετερίστηκαν διαιτητές με σκοπό να εκτελέσουν εντολές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες που επέλεγαν τα μέλη της συμμορίας, με στοχευμένα διαιτητικά σφάλματα. Συνεχίζεται η αοριστολογία υπό μορφή στερεοτύπου. Το βούλευμα μεταφέρει αβασάνιστα.

Αυτό που δικάζετε, δεν αναφέρει κανένα πραγματικό γεγονός. Πως θα εκδώσετε απόφαση; Ακόμα και μετά από τη διαδικασία, έχουμε σφοδρή πιθανολόγηση. Γεγονός, πουθενά. Λέει η ερευνήτρια ότι εμμένει στην έκθεση της. Ακόμα και η έκθεση δεν έχει αρίθμηση. Είναι αναρίθμητες οι σελίδες…», είχε πει ο Καπερνάρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας και η ομόφωνη απόφαση απαλλαγής όλων καταδεικνύει πόσο σωστά επιχειρήματα κατέθεσε.

Μοιραστείτε το: