28/01/2021
Διαιτησία | Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:03

Οι διάλογοι των διαιτητών VAR και η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από τον Κλάτενμπεργκ (vid)

Μέσω βίντεο από τον πρόεδρο της ΚΕΔ

Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων και υλοποιείται η σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά την διάρκεια της εφαρμογής του, δείτε την ανάλυση φάσεων που έχουν επιλεγεί από την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1, καθώς και από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο βίντεο αναλύονται οι αποφάσεις για το πέναλτι που κέρδισε η Λαμία αλλά και το ακυρωθέν γκολ του Νιασέ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Επίσης, το πέναλτι του Παναιτωλικού στο «Γεντί Κουλέ», η πιθανότητα να δοθεί κόκκινη κάρτα στον Μπαριέντος στο Ατρόμητος - Βόλος, αλλά και το μαρκάρισμα του Καμαρά στον Σιμόες έξω από τη μεγάλη περιοχή στον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο.

Η εξέταση των επίμαχων φάσεων δικαιώνει τις αποφάσεις που πάρθηκαν στα συγκεκριμένα παιχνίδια από τους διαιτητές και εξηγείται γιατί στην περίπτωση του φάουλ του Μαντί Καμαρά πάνω στον Αντρέ Σιμόες δεν μπορεί -βάσει κανονισμού- να παρέμβει το VAR.

 

Μοιραστείτε το: