28/03/2024
Πάμε Βόλτα | Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:14

ΤΑΪΜΙΝΓΚ On tour 2020

Stand up Comedy από τον Γιώργο Χατζηπαύλου

Το Σαββατοκύριακο (29-30/8) βρεθήκαμε στα Καμένα Βούρλα για τα τελευταία μπάνια του Αυγούστου, εκεί όπου τύγχανε το βράδυ του Σαββάτου να έχει παράσταση stand up comedy ο Γιώργος Χατζηπαύλου. Φυσικά και δε χάσαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε, αφού τέτοιο «τάιμινγκ» δεν το είχαμε φανταστεί.

ΤΑΪΜΙΝΓΚ (On Tour 2020) είναι και ο διακριτικός τίτλος της παράστασης του κορυφαίου κατά πολλούς έλληνα stand up κωμικού.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου είναι πάντα καινοτόμος και ευρηματικός: εμπνευστής και διοργανωτής του Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας. Δημιουργός του Comedy Club, της 1ης stand up comedy ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους, ενώ είναι και ο 1ος έλληνας κωμικός, που έκανε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία που έγινε ποτέ.

Κλείνοντας τον κύκλο του «Σχεδόν Σαράντα», της 3ης solo παράστασης, που ήταν soldoutγια τέσσερις χρονιές όπου κι αν παίχτηκε και φυσικά είχαμε παρακολουθήσει και ανοίγει έναν καινούργιο… στοχεύοντας στο σωστό «τάιμινγκ» που κρίνοντας από τη μέχρι τώρα πορεία του, προφανώς και ξέρει πότε αυτό είναι κατάλληλο.

Στο συγκεκριμένο κύκλο παραστάσεων ο Γιώργος αναζητά, εντοπίζει και καταγράφει όλα τα αστεία και παράλογα που υπάρχουν, τόσο στις μικρές, όσο και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας σήμερα. Όλα όσα ζούμε, όσα βλέπουμε και όσα σκεφτόμαστε, λογικά ή παράλογα, σημαντικά ή ασήμαντα σατιρίζονται με καταιγιστικό ρυθμό, έχοντας ως στόχο να αποκαλύψει πώς μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τη σημαντικότερη μέρα της ζωής του, αλλά κυρίως να συγχρονιστεί μαζί της.

Η παράσταση διήρκεσε σχεδόν ένα 90λεπτο (συν τις «καθυστερήσεις»), παρόλο που δεν έχει σχέση με το ποδοσφαιρικό 90λεπτο, αλλά μέσα στη διάρκειά της ο Γιώργος ανέφερε ότι αν και είναι απογοητευμένος από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν παύει να είναι υποστηρικτής της ομάδας της πόλης στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε και δεν είναι άλλη από τον Λεβαδειακό. Καυτηρίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο την κατάσταση με τον Covid-19, καθώς μία θεατής έκανε το λάθος να πει δημόσια ότι είναι άρρωστη, ανέφερε περιστατικά από την έως τώρα ζωή του ως πατέρας, με τον γιο του να φτάνει αισίως τριών χρόνων, ενώ στο τέλος έδωσε στον κόσμο «τροφή» για σκέψη και προβληματισμό.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα «απολαύσετε» από κοντά, καθώς το “ΤΑΪΜΙΝΓΚ On Tour 2020” πήγε στο κιν/θέατρο «τα χρόνια της αθωότητας», στο Λαύριο τη Δευτέρα (31/8) και στη συνέχεια:

την Παρασκευή 4/9 στις 21:30, στο cinemaΤριανόν, στη Σαρωνίδα,

την Κυριακή 6/9 στις 21:30, στο «Alex» Cinema, στο Πόρτο Ράφτη,

τη Δευτέρα 7/9 στις 21:00, στο θέατρο «Άνεσις», στους Αμπελόκηπους,

την Τρίτη 8/9 στο «Ελληνίς 1», στη Θεσσαλονίκη και

το Σάββατο 31/10, στον κινηματογράφο «Παλλάς», στη Ρόδο.

ekSo(t)dos

Μοιραστείτε το: