25/01/2021
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 - 12:21

Θλίψη: Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος!

Ο μεγάλος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών * Ακούστε μερικές από τις επιτυχίες του

Ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, μετά από προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπωρούσαν το τελευταίο διάστημα. Έτσι έσβησε το βράδυ της Κυριακής (23/8) προδομένος από την καρδιά του.

Τη δυσάρεστη είδηση έδωσε στη δημοσιότητα μέσω τουίτερ τη Δευτέρα (24/8) η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, θέλοντας να τον αποχαιρετήσει.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1941 στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, στην περιοχή της Μάνης και σε ηλικία 5 ετών έμεινε ορφανός από μητέρα.

Πέρασε φτωχικά παιδικά χρόνια δουλεύοντας ως ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος, ενώ παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο στον Άγιο Ιερόθεο και στον Ατρόμητο…

Από το 1962 ζητούσε ακρόαση για να του δοθεί η ευκαιρία να γίνει τραγουδιστής και ένα χρόνο αργότερα ο Μίκης Θεοδωράκης τον άκουσε και τον εμπιστεύτηκε δίνοντας του τραγούδια.

Η καριέρα που ακολούθησε ήταν τεράστια. Δούλεψε με όλους τους μεγάλους στιχουργούς και είχε μακρά συνεργασία με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον Μίμη Πλέσσα.

Ήταν ο κύριος εκφραστής του «Νέου Κύματος», ο δίσκος του ο «Δρόμος» που κυκλοφόρησε το 1969 έκανε ρεκόρ όλων των εποχών σε αντίτυπα (πουλήθηκαν πάνω από 3.000.000), ενώ η φωνή του συνόδεψε τα τραγούδια των κορυφαίων στιγμών του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου.

Αποχώρησε από την ενεργή δισκογραφία οριστικά το 1999 με το «Στα Όνειρά Μου Περπατώ».

Μοιραστείτε το: