21/01/2021
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 - 13:21

Ακούσαμε Magic De Spell, Ενδελέχεια & Υπόγεια Ρεύματα στην Τεχνόπολη

Μια συναυλία, που θα θυμόμαστε για καιρό…

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων #ΜουσικήΤεχνόπολη ήταν για ακόμη μία φορά ο προορισμός της «βόλτας» μας το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2020, όπου βρεθήκαμε στη συναυλία των Magic De Spell, Ενδελέχεια & Υπόγειων Ρευμάτων.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση των τριών αυτών συγκροτημάτων, που είναι από τα σπουδαιότερα της ελληνικής ροκ σκηνής πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου στο «Κύτταρο» και ήταν sold out.

Η μόνη αμφιβολία μας για τη συγκεκριμένη συναυλία ήταν κατά πόσο θα μπορεί να προσαρμοστεί το «ροκ» κοινό στις παρούσες συνθήκες και στις ειδικά τοποθετημένες καρέκλες στην Τεχνόπολη.

Εν τέλει και οι τρεις μπάντες, παίζοντας από σχεδόν 45’ η κάθε μία, με τραγούδια από το 1980 μέχρι και σήμερα, αλλά και καινούργια κομμάτια, μας πρόσφεραν μια συναυλία που θα θυμόμαστε για καιρό.

Οι Magic De Spell (Θοδωρής Βλαχάκης – drums, Δημήτρης Μποτής – keyboards, Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο, Γιώργος Λαγγουρέτος – φωνή, Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες) άνοιξαν τη συναυλία με το διαχρονικό «Νίψον Ανομήματα». Παρουσίασαν το νέο τους τραγούδι «είμαι», ενώ προανήγγειλαν και το ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει για τα 40 χρόνια του συγκροτήματος. Δεν ξέχασαν τον Νίκο Σπυρόπουλο, από τους «Σπυριδούλα», που «έφυγε» πριν λίγο καιρό, ενώ έκαναν το κοινό να «φωνάξει» με το «διακοπές στο Sarajevo».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μητσοτάκης με τον Παναγιώτη Κατσιμάνη μας «ταξίδεψαν» στην εποχή των Ενδελέχεια. Ο Μητσοτάκης από ντράμερ των Ενδελέχεια έχει γίνει ο βασικός τραγουδιστής της τωρινής μπάντας και παίζει και ακουστική κιθάρα. Στη σκηνή μαζί τους οι μουσικοί Νίκος Χριστόπουλος στα τύμπανα, Παντελής Πέτρου στο μπάσο και Κώστας Πλατανιάς στην ηλεκτρική κιθάρα. «Και καθιστοί ωραίοι είστε», είπε ο Μητσοτάκης και συνέχισε παίζοντας τον «κατάδικο». Παρουσίασαν το νέο τους τραγούδι «πρέσα», ενώ μεταξύ άλλων είπαν το «εδώ μωρή θα λέγεσαι Μαρία» και «δεν είμαι αυτός που θες», πριν ο Κατσιμάνης τραγουδήσει «τι τραγούδι να σου πω;».

Τρίτοι στη σειρά εμφάνισης τα Υπόγεια Ρεύματα (Γρηγόρης Κλιούμης: φωνή, κιθάρα, Νίκος Γιούσεφ: μπάσο, ηλεκτρικό πριόνι και Τάσος Πέππας: τύμπανα), με τον Νίκο Γιούσεφ να κρατάει μαύρο πανί που έγραφε «δημοκρατία έχουμε και αυτό είναι διαταγή».

Στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει νέος δίσκος τους, ενώ θυμήθηκαν τη συνεργασία τους με τον Θάνο Μικρούτσικο ερμηνεύοντας την «Ρόζα», τραγούδησαν το «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά», ενώ τα κλασσικά «Σαν Φως» και «Ασημένια Σφήκα» σήκωσαν για άλλη μία φορά το κοινό από τις θέσεις τους.

Όρθιοι ήταν όλοι και όταν ανέβηκαν και οι τρεις μπάντες στη σκηνή για το κλείσιμο, ερμηνεύοντας το «which side are you on», «διαμαντένια προβλήτα» και «εμένα οι φίλοι μου είναι», τραγούδι στο οποίο τους στίχους είχε γράψει η Κατερίνα Γώγου.

ekSo(t)dos

Μοιραστείτε το: