07/05/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 - 16:05

Αοριστίες Κωστούλα υπό το πρίσμα των συμφερόντων της ομάδας του

«Ο διαιτητής ήταν μισθοφόρος και θεωρώ ότι δεν το έκανε μόνος του, ήταν σε υπηρεσία…», κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού στη «Δίκη των 28» για το περιβόητο ματς με τον Λεβαδειακό το 2014 και τον ρέφερι Κάμπαξη

Τη δική του άποψη με γνώμονα ότι αδικήθηκε η ομάδα του, δηλαδή ο Παναιτωλικός κατέθεσε ο Φώτης Κωστούλας στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την Τετάρτη (15/7).

Ο μεγαλομέτοχος της Αγρινιώτικης ΠΑΕ δεν ξέφυγε από τις συνήθεις αοριστίες και εκτιμήσεις υπέρ των συμφερόντων της ομάδας του για τον περιβόητο εκτός αγώνα με τον Λεβαδειακό στις 9 Μαρτίου 2014, στον οποίο ο Παναιτωλικός αν και προηγήθηκε ηττήθηκε με 2-1, κατηγορώντας τόσο τον ρέφερι εκείνου του ματς Γιάννη Κάμπαξη όσο και τον τότε ιδιοκτήτη των Βοιωτών, Γιάννη Κομπότη

«Ο διαιτητής ήταν μισθοφόρος και θεωρώ ότι δεν το έκανε μόνος του. Ήταν σε υπηρεσία, κληρώθηκε ξεκάθαρα για να κάνει αυτό που έκανε. Για μας ήταν ένας κρίσιμος αγώνας και ο διαιτητής έκανε εσκεμμένα λάθη από το πρώτο λεπτό. Όλος ο αγώνας ήταν μια προσπάθειά του να σταματάει τις δικές μας επιθέσεις και να προωθεί την άλλη ομάδα.

Μέχρι το 90’ προηγούμασταν με 1-0 και έκανε τα αδύνατα δυνατά στο τέλος του παιχνιδιού για να κερδίσει ο Λεβαδειακός. Έδωσε ανύπαρκτο φάουλ στο 90’ και πέναλτι στο 96’, ένα πέναλτι που δεν ήταν.

Στο 90’ έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκάλο χωρίς καν να έχει κάνει φάουλ και σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο από το οποίο προήλθε το γκολ. Με το ζόρι μας αφαίρεσαν τρεις βαθμούς. Ο Κάμπαξης δεν το έκανε μόνος του.

Την άλλη μέρα όλος ο αθλητικός τύπος έγραφε για παραχάραξη αγώνα. Κυνηγηθήκαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρει τον αγώνα ο Λεβαδειακός.

Ο διαιτητής χωρίς δέλεαρ δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την καριέρα του. Θεωρώ ότι είχε δόλο στο συγκεκριμένο αγώνα και ότι το έκανε για λογαριασμό του Κομπότη», ανέφερε στην κατάθεση του μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας.

Στη συνέχεια με αφορμή την τελευταία φράση του ο Κωστούλας δέχθηκε ερωτήσεις από την Έδρα:

Πρόεδρος Δικαστηρίου: Θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο;

Κωστούλας: «Βεβαίως είναι κοινή αυτή η αίσθηση για τον κ. Κομπότη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο διαιτητής έμεινε εκτός αγώνων μετά».

Εισαγγελέας: Με ποια κριτήρια διαφοροποιείται ένας κακός επαγγελματίας από έναν που όπως λέτε κάνει εσκεμμένα λάθη;

Κωστούλας: «Ο κακός διαιτητής κάνει λάθη και προς τις δύο ομάδες. Στη δεύτερη περίπτωση σφυρίζει ανήθικα και χωρίς σταματημό υπέρ μίας ομάδας. Αυτά τα λανθασμένα σφυρίγματα ήταν τρανταχτά».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ο Φώτης Κωστούλας όταν ρωτήθηκε από τον συνήγορο του Λεβαδειακού ότι παρόλα αυτά είχε ανακαλέσει δηλώσεις του σε Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ σχετικά με το συγκεκριμένο ματς, απάντησε: «Ανακάλεσα με το μαχαίρι στο λαιμό γιατί αλλιώς θα έχανε βαθμούς η ομάδα. Δεν θα έπαιρνα μόνο εγώ ποινή. Αλλιώς δεν θα ανακαλούσα».

Μοιραστείτε το: