17/01/2021
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 - 13:25

Κυνήγι για τη Ριζούπολη, το πάει νομικά ο Ολυμπιακός!

Εναντίον όσων ψήφισαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για έδρα του τελικού του Κυπέλλου το γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης κινούνται οι «ερυθρόλευκοι» * Και κατά της Ομοσπονδίας αν υπάρξουν τραυματισμοί παικτών * Κεραυνοί Αγραφιώτη

Δεν αστειεύονται στον Ολυμπιακό και είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν έτσι τον ορισμό της Ριζούπολης για έδρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 26 Ιουλίου 2020 ανάμεσα στους Πειραιώτες και την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κυνηγήσουν νομικά τα 12 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που ψήφισαν την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το ίδιο θα γίνει και κατά της Ομοσπονδίας εφόσον υπάρξουν τραυματισμοί ποδοσφαιριστών.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρεί δόλια και σκόπιμη την επιλογή της Ριζούπολης, την οποία οι υπεύθυνοι παραδέχθηκαν πως ούτε καν έλεγξαν ως προς την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου, ενώ διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου ουδέποτε είπε ότι το εν λόγω γήπεδο έχει άδεια OYEΦΑ.

Στη διάρκεια της Ε.Ε. της ΕΠΟ ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού διαφώνησε ανοιχτά και επιχειρηματολόγησε σημειώνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά άλλα αδειοδοτημένα από την ΟΥΕΦΑ γήπεδα της Σούπερ Λίγκας 1, που χρησιμοποιούνται εν αντιθέσει με τη Ριζούπολη, στην οποία αγωνιζόταν ομάδα της SL2 και έχει να μπει ΠΑΕ της κορυφαίας κατηγορίας από τον περασμένο Οκτώβρη!

«Με αυτές τις επιλογές προκύπτει ξεκάθαρα πως η ΕΠΟ υποβαθμίζει δολίως τον μοναδικό θεσμό που της έχει απομείνει και δη τον τελικό αυτού και έτσι στοιχειοθετείται η απιστία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που τη στήριξαν και έχουν οδηγήσει ήδη στην απομείωση των εσόδων από το Κύπελλο στο 50% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Πειραιωτών.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι δυσαρεστημένος για την όλη εξέλιξη εμφανίστηκε και ο υπερσύμβουλος ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ, Πετρ Φούσεκ υπογραμμίζοντας ότι είναι λάθος και μη παραδεκτό η απόφαση για το γήπεδο του τελικού να γίνεται με αυτόν τον τρόπο λίγο πριν από τη διεξαγωγή του.

Μοιραστείτε το: