20/01/2021
ΠΑΟΚ | Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 - 22:48

Τέρατα ακροβασιών και νομικών αλμάτων από τον ΠΑΟΚ στο CAS

Οι «ασπρόμαυροι» με εμφανή διάθεση παραπλάνησης του Δικαστηρίου υποστήριξαν ότι η πολυιδιοκτησία δεν τιμωρείται από την ΕΠΟ και ότι αν τελικά κάποιος πρέπει να έχει ποινή αυτή είναι μόνο η Ξάνθη!

Απίστευτα πράγματα διαδραματίστηκαν στη μαραθώνια συνεδρίαση του CAS, στην οποία συνεκδικάστηκαν οι προσφυγές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (για απαλλαγή της ποινής του -7 του πρώτου και αύξηση από τον δεύτερο).

Κι αυτό γιατί στις 11 ώρες της διαδικασίας στη Λωζάνη τη Δευτέρα (6/7) η πλευρά των Θεσσαλονικέων επιχείρησαν επί της ουσίας να παραπλανήσουν το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο χρησιμοποιώντας τερατώδη ανακριβή επιχειρήματα.

Το κορυφαίο όλων ήταν ότι από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν προβλέπεται τιμωρία για την πολυιδιοκτησία και για αυτό την κατήργησε!

Βέβαια, κάποιοι στιγμή η πλευρά των δικηγόρων των «ασπρόμαυρων» ανάμεσα στις πολλές νομικές ακροβασίες και άλματα υποστήριξαν ότι αν θα πρέπει οπωσδήποτε σε κάποιον να επιβληθεί ποινή για την πολυιδιοκτησία, αυτή θα πρέπει να είναι μόνο η Ξάνθη!

Από εκεί και πέρα, τα λοιπά επιχειρήματα ήταν στο πνεύμα των όσων είχαν ειπωθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας 1 και την Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας, ενώ μεγάλη κουβέντα από πλευράς ΠΑΟΚ έγινε για να απορριφθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού εις βάρος τους.

Οι δε «ερυθρόλευκοι» υπεραμύνθηκαν της ορθότητας και της δεσμευτικότητας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τονίζοντας ότι κακώς δεν τηρήθηκε η νομοθεσία που προέβλεπε υποβιβασμό πριν από τη φωτογραφική – σωτήρια διάταξη, αλλά και ακόμα κι αν υπήρχε η επιλογή της αφαίρεσης βαθμών, θα έπρεπε η ποινή να ήταν η ανώτερη, στο -10 και όχι στο -7, που επιβλήθηκε για την παρανομία της πολυιδιοκτησίας.

Μοιραστείτε το: