07/05/2021
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ | Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 - 14:20

Ρόκα: «Δεν είναι επίσημο του Πογιάτος, μοιράζομαι τις ίδιες ιδέες μαζί του»

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε για τον Ισπανό που αναμένεται να αντικαταστήσει τον Γιώργο Δώνη

Ο Ντάνι Πογιάτος θεωρείται ο προπονητής που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Δώνη στο τέλος της σεζόν, αν και ο Τσάβι Ρόκα τόνισε σε συνέντευξή του ότι «δεν είναι επίσημο ακόμα».

Ο Ισπανός μίλησε στην ιστοσελίδα pasionxeldeporte.com και ανέφερε ότι «ακόμα δεν είναι επίσημο. Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Είναι ικανός να προπονήσει οποιαδήποτε ομάδα. Η εμπειρία είναι κάτι σχετικό. Κάθε πρόσληψη προπονητή είναι ένα στοίχημα. Ακόμα και ένας προπονητής ο οποίος ας πούμε έχει τα καλύτερα αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πετύχει. Με τον Ντάνι, για τον οποίο ξαναλέω ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο, μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και το ίδιο όραμα».

Αναφορικά με τη δουλειά του στους «πράσινους», ανέφερε ότι «στον Παναθηναϊκό, μέρα με τη μέρα απαιτείται η εφαρμογή των πέντε αισθήσεών μας και η εφαρμογή της εμπειρίας που σου δίνουν τα χρόνια για να αντιμετωπίσεις κάθε είδους καταστάσεις. Είναι ένα κλαμπ με πολύ σπουδαίο περιβάλλον και "θόρυβο", με άτομα που το ακολουθούν και μέσα που το καλύπτουν. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο, κάτι που αποτελεί πρόκληση για το κλαμπ. Στο τέλος, πρόκειται για εστίαση και διαχείριση των δυσκολιών με έξυπνο τρόπο.

Η ακαδημία είναι σημαντική, ειδικά τώρα. Είναι ένας σύλλογος που αναγνωρίζεται πάντα ότι έχει μια μείξη μεταξύ παικτών νέων και ποδοσφαιριστών έμπειρων. Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη γραμμή, μεταξύ νέων και έμπειρων, για να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε μια σημαντική ομάδα στην Ευρώπη. Προσπαθούμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν επιτυχία για την ομάδα, ελεύθερους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει καλές χρονιές, με καλά στατιστικά. Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και αναμένεται να μας δώσει βάθος και γκολ».

Ο Ρόκα μίλησε και για την εμπειρία του στην Κύπρο με την ΑΕΚ Λάρνακας, λέγοντας ότι «εκεί διαπίστωσα ότι το ποδόσφαιρο "ζει" στην Κύπρο με μεγάλη ένταση. Ήταν ένας κύκλος στον οποίο έμαθα πολλά και αφιέρωσα μοναδικές στιγμές, όπως η επίτευξη του τίτλου του Κυπέλλου στο τελευταίο μου παιχνίδι στο κλαμπ. Μέχρι σήμερα, είναι ακόμα μια ευχάριστη ανάμνηση που παίρνω μαζί μου από την εποχή μου σε αυτήν τη χώρα».

Μοιραστείτε το: