17/01/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 - 22:51

Ορίστηκε για Δευτέρα το Λαμία - Ξάνθη και βλέπουμε…

Σε 48ωρη καραντίνα άπαντες οι Θρακιώτες, αν το βράδυ της Κυριακής οι νέοι έλεγχοι βγάλουν αρνητικούς όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μόνο τότε το ματς θα διεξαχθεί

Το πήγε για τη Δευτέρα (6/7) και βλέπουμε… Ο λόγος για τη Σούπερ Λίγκα 1 αναφορικά με την τύχη του ματς Λαμία – Ξάνθη, που επρόκειτο να γίνει το Σάββατο (4//7) μετά το θετικό κρούσμα στον κορωνοϊό στους φιλοξενούμενους.

Οι Θρακιώτες μπαίνουν, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, αρχικά σε 48ωρη καραντίνα (άπαντες), θα υπάρξουν νέα τεστ κι αν όλα είναι αρνητικά μόνο τότε ο εν λόγω αγώνας θα γίνει στην παραπάνω ημερομηνία.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας το βράδυ της Παρασκευής (3/7) αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων».

Μοιραστείτε το: