25/06/2021
Μπάσκετ | Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 - 13:58

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Υπάρχει ενδιαφέρον για τις μετοχές, δεν θα ακούσετε ξανά από εμάς για την Ευρωλίγκα»

Αλβέρτης, Διαμαντίδης, Βόβορας, Τριαντόπουλος και Παπαπέτρου μίλησαν για την επόμενη σελίδα του συλλόγου * Έριξε τους τόνους αναφορικά με την Ευρωλίγκα ο νέος πρόεδρος * Φεύγει ο Παππάς, ψάχνει ομάδα ο Φριντέτ

Το νέο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με πρόεδρο τον Τάκη Τριαντόπουλο και γενικούς διευθυντές του Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, παρουσιάστηκε την Παρασκευή (3/7) στο κοινό μέσω συνέντευξης Τύπου.

Στο πάνελ φιλοξενήθηκε επίσης ο νέος προπονητής της ομάδας, Γιώργος Βόβορας, καθώς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε από τον Τριαντόπουλο πως «ήδη δύο funds έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του Παναθηναϊκού», καθώς και ότι «από πλευράς μας, δεν θα ακούσετε κάτι άλλο για την Ευρωλίγκα. Επιπλέον, έγινε γνωστό πως το συμβόλαιο του Νίκου Παππά δε θα ανανεωθεί, ενώ ο Τζίμερ Φριντέτ βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τριαντόπουλου:

«Θέλω να ξεκινήσω, κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τη σημερινή κατάσταση. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι σταματάει οποιαδήποτε ενασχόληση και χρηματοδότηση της ΚΑΕ, όπως επίσης ότι πωλείται η ομάδα. Μου ζητήθηκε τότε να αναλάβω μαζί με τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Ο δικός μου ρόλος θα ήταν καθαρά τεχνοκρατικός, να αξιοποιήσω δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερα τους πόρους που θα είχαμε στα χέρια μας. Δέχθηκα να αναλάβω, έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου στην ομάδα, από το 2015 έως το 2017. Η ενασχόλησή μου θα είχε καθαρά με αυτό το κομμάτι, το επιχειρηματικό. Πριν από λίγες μέρες όμως, ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Ζήτησε μάλιστα να αποχωρήσει άμεσα. Υπό τον φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω τη θέση του προέδρου. Αθλητικός παράγοντας δεν υπήρξα ποτέ, ούτε εμπειρία τέτοια έχω. Οπότε χρειάζονταν κάποιες δυνατές παναθηναϊκές προσωπικότητες.

Γι αυτό ήρθαν ο κ. Αλβέρτης κι ο κ. Διαμαντίδης. Μαζί ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την επόμενη δύσκολη σεζόν, λόγω της αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της κατάστασης λόγω κορονοϊού. Ο κ. Γιαννακόπουλος μάς έδωσε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς επιθυμούμε για όλα τα θέματα, όπως με την EuroLeague και τη Θύρα 13. Ήδη έχουμε υπογράψει την αναγνώριση του Συνδέσμου, ως ΚΑΕ. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους που έχουν τη δική τους ιστορία και αγάπη στον Παναθηναϊκό.

Εγώ θα είμαι ο πρόεδρος, ο κ. Αλβέρτης και ο κ. Διαμαντίδης θα είναι οι δύο Γενικοί Διευθυντές, οι General Managers, όπως αναφέρεται στην EuroLeague. Τον ρόλο του επιχειρηματικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Ντίνος, ο οποίος βρίσκεται εδώ και χρόνια δίπλα μας. Ο μέχρι πρότινος επιχειρηματικός διευθυντής, κ. Βασίλης Παρθενόπουλος, θα μείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όπως καλά γνωρίζετε, ο Παναθηναϊκός είναι πολλά περισσότερα από τα σαράντα λεπτά ενός αγώνα. Η κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια εντός κι εκτός γηπέδου. Οι νίκες αγοράζονται με χρήματα, τα υπόλοιπα χτίζονται μέσα στα χρόνια. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ζητάμε από τους χορηγούς και τον κόσμο να στηρίξουν την προσπάθεια.

 Αναφορικά με το μπάτζετ, προφανώς μια βάση που κινούμαστε, υπάρχει. Επειδή μόλις την προηγούμενη Παρασκευή καταλήξαμε στη βάση αυτή, αυτό θα χτίζεται μέρα με τη μέρα. Από εκεί και πέρα συζητώντας με τους χορηγούς, θα δούμε τι θα γίνει. Θέλουμε να βγάλουμε διαρκείας, ενημερώνοντας βέβαια τον κόσμο για τα δεδομένα σε περίπτωση που δεν μπορούν να μπουν στο γήπεδο. Η βάση σε οικονομικό επίπεδο, έχει μπει. Θέλουμε να βγάλουμε την πίεση από την ομάδα, δεν υπάρχει υποχρέωση για να πετύχει κάτι. Δεν θέλουμε να βάλουμε έξτρα βάρος στην ομάδα και στους παίκτες. Ο κόσμος να ξέρει ότι όλοι δίνουμε το 100% κάθε μέρα, ακόμη κι αν χάνουμε.

Αυτά που εκφράσαμε για την Ευρωλίγκα έχουν να κάνουν με τα πιστεύω μας. Αυτά που είπαμε με τον κ. Μπερτομέου είναι πως πλέον ό,τι συζήτηση είναι να γίνεται, θα πρέπει να γίνεται εσωτερικά, χωρίς να υπάρχουν όλες αυτές οι δημόσιες αντιδικίες που βλάπτουν το προϊόν. Ο κ. Μπερτομέου μάς είπε ότι είναι πρόθυμος για οποιαδήποτε συζήτηση. Θέλουμε να τις κάνουμε αυτές τις συζητήσεις, χωρίς να δημιουργείται φασαρία. Κι εμείς από την πλευρά μας, πιστεύουμε ότι βασικό είναι να είμαστε ενωμένοι και ήρεμοι, δίχως εξωγενή φασαρία που δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να ξανακούσετε κάτι για την Ευρωλίγκα. Ξεκινάω από το δεύτερο, που είναι κάτι υποθετικό. Αν γίνει αυτό, τότε θα δούμε πώς θα το λύσουμε. Προς το παρόν μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει. Είμαστε αυτοί που βάζουμε το κεφάλι μας στη γκιλοτίνα σε ό,τι αφορά στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Δεν πρόκειται να τον σταματήσουμε για κάτι, γιατί ξέρει για το μίνιμουμ.

Οι μετοχές δεν μπορούν να μείνουν στον κ. Παπαδόπουλο. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιστροφή των μετοχών στον κ. Γιαννακόπουλο, γιατί υπάρχει ασυμβίβαστο. Σε ό,τι αφορά στην πώληση, έχει ξεκινήσει η δουλειά για την παρουσίαση ενός πλάνου για το τι είναι ο Παναθηναϊκός. Έχουμε αναθέσει σε δύο μεγάλες εταιρείες την εύρεση πιθανών αγοραστών. Ήδη δύο funds έχουν δείξει ενδιαφέρον, υπάρχει ένα πολύ πρώιμο ενδιαφέρον γι αυτό. Το τι προθέσεις έχει ο κ. Γιαννακόπουλος για το μέλλον δεν το γνωρίζω.

Για το θέμα του Φριντέτ, δεν έχουμε νεότερη εξέλιξη. Έχουμε μιλήσει με τον παίκτη και τους εκπροσώπους του, ψάχνουν να βρουν ομάδα. Πήρε μια παράταση γι αυτό. Του έχουμε δώσει το ελεύθερο να διαπραγματεύεται. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά στη συστράτευση, η δική μας πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Όσον αφορά στην πολιτική για το θέμα της ΕΟΚ, δεν θέλω να το συζητήσουμε τώρα. Θα το δούμε εν καιρώ τι είναι καλύτερο για την ομάδα, κι αυτό θα στηρίξουμε.

Ο κόσμος μάς ζητάει να βγάλουμε διαρκείας, παρότι δεν έχουμε ακόμη εικόνα για το πότε θα μπορεί να μπει στο γήπεδο. Σε ό,τι αφορά στις ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση, μας είχαν μεταφερθεί κάποιες σκέψεις για φοροαπαλλαγές για να μπορέσουν τα σωματεία να αντέξουν. Υπήρχε μια σκέψη για μείωση στη φορολογία των εισιτηρίων και τα συμβόλαια. Ακόμη δεν έχουμε δει κάτι επ' αυτού. Περιμένουμε κι ελπίζουμε η κυβέρνηση να βοηθήσει αυτή την κατάσταση. Έχουμε ξαναπεί ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, που θα επηρεάσει όλο τον κόσμο λόγω του κορωνοϊού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλβέρτη:

«Έχω έρθει πολλές φορές εδώ σε αυτό το τραπέζι, με εσάς από κάτω και σίγουρα είχαμε να πούμε διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία 33 χρόνια μέσα στα οποία τα 30 είμαι παρών από τους Θανάση, Παύλο, Κώστα μέχρι και τον Δημήτρη ο Παναθηναϊκός έφερε κάτι σπάνιο και μοναδικό όχι μόνο για τα τρόπαια αλλά εγώ που το έχω ζήσει από την πρώτη μέρα, κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που δεν είναι εύκολο την έννοια της οικογένειας και που δουλεύει για τον κοινό στόχο.

Ναι μεν τα πράγματα είναι επαγγελματικά αλλά στο δικό μας μυαλό λειτουργούσαμε σαν οικογένεια. Η κληρονομιά που έφτιαξε η οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι τεράστια πέρα από τα καλάθια τις μεταγραφές και όλα αυτά. Έχει δημιουργηθεί μία παναθηναϊκή κουλτούρα και μία οικογένεια που ξεκινάει από το παρελθόν, το παρόν και στο μέλλον που ξεκινάει από τα 700 παιδάκια που βλέπουν την ομάδα από κοντά και από την τηλεόραση.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο την ενέργεια του και την αγάπη του και θα πρέπει να το στηρίξουμε και στις δυσκολίες που είναι αντικειμενικότατες. Εγώ με τον Δημήτρη τίτλους δεν βάλαμε ποτέ και εκ των πραγμάτων χρειαζόταν να βάλουμε. Αλλά ως Παναθηναϊκοί είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια του Τάκη, του Γιώργου και όσων ιδρώνουν μέσα στο γήπεδο φτιάχνοντας μία ομάδα που θα δουλεύει με τιμή και περηφάνια.

Τώρα τα αποτελέσματα θα τα βρούμε αλλά η φιλοσοφία μας είναι αυτή μία ομάδα που εκπέμπει περηφάνια. Δεν γίνεται πάντα να έχεις επιτυχίες, μπορεί να ακούγονται κλισέ αλλά στις χαρές και στις λύπες μαζί αλλά επειδή θα έρθουν και τα κάτω εκεί πρέπει να στηρίξουμε και να σταθούμε στο πλευρό όλων. Είναι δύσκολα ενδεχομένως εντάξει αλλά δεν θα τα παρατήσουμε, θα αγωνιστούμε δύο φορές παραπάνω. Θα παλεύουμε καθημερινά και κυρίως για τα νέα παιδιά θα πρέπει να δείξουμε πίστη και αγάπη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διαμαντίδη:

Είμαι σε αυτή τη θέση ύστερα από χρόνια. Δεν συζητάμε τώρα για αγωνιστικά θέματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ομάδα ξανά, σε έναν διαφορετικό ρόλο. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Την ξέρουμε την κατάσταση, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι εδώ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα σε όλους μας. Όπως αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβανόμαστε, είναι πολύ δύσκολο. Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε. Όπως είπε και ο Φράγκι, δεν έχουν μεγάλη σημασία οι τίτλοι και το πώς θα λεγόμαστε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Φυσικά, θα γίνουν και λάθη. Αλλά, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας.

Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή, που λόγω κορωνοϊού για κάποιον καιρό δεν θα έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω για να πετύχουμε τους στόχους μας. Μακάρι να δημιουργήσουμε μια όμορφη ομάδα, που θα βγάζει υγεία, θα παλεύει και θα είναι ανταγωνιστική. Ενωμένοι, όλοι μαζί, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Εύχομαι υγεία και όλα να πάνε καλά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βόβορα:

Αυτό που ένιωσα από τον πρώτο καιρό στον Παναθηναϊκό είναι πως η ομάδα αποτελεί μια οικογένεια. Αυτό θέλω να καταλάβουν και οι νέοι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Αν μιλήσουμε αγωνιστικά, η ομάδα πρέπει να χτιστεί σε τρία χαρακτηριστικά: αθλητικότητα, γιατί η Ευρωλίγκα την έχει ως Νο. 1, παίκτες με κίνητρο, που είναι σημαντικό για την νέα προσπάθεια και πνευματική δύναμη. Η Ευρωλίγκα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μια μεγάλη σεζόν. Είναι ένας τελικός κάθε εβδομάδα. Πρέπει να είσαι σκληρός για να φτάσεις στον στόχο. Το πρότζεκτ πρέπει να στηρίζεται στην ενέργεια και την ομαδικότητα. Θέλουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή και τίμια παναθηναϊκή προσπάθεια που ο κόσμος θα στηρίξει. Θα δει μια ομάδα που θα παλεύει και δεν θα μιλάει πολύ. Θα δουλέψουμε χωρίς πολλά λόγια. Είμαι στον Παναθηναϊκό από το ’12. Μου έδωσαν τη δυνατότητα να εξελιχθώ. Τώρα θα καθοδηγήσω την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, κ. Γιαννακόπουλο, τον κ. Παπαδόπουλο και όλους όσους συνεργάστηκα, ειδικά τους Πεδουλάκη, Πασκουάλ και Πιτίνο. Με την καθημερινή επαφή με έκαναν να εξελιχθώ. Γνωρίζω τις δυσκολίες του πρότζεκτ, είναι μεγάλο καράβι ο Παναθηναϊκός. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Θεωρώ πως είμαι έτiομος. Έχω δίπλα μου τον Φραγκίσκο και τον Δημήτρη, αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα. Ελπίζω πως θα χτίσουμε κάτι καλό που ο κόσμος θα αγαπήσει».

 Για να χτίσεις μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα δεδομένα. Χτίζουμε από το μηδέν. Σας είπα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Έχουμε πλήρη ελευθερία κινήσεων. Με τη συνεργασία των Διαμαντίδη – Αλβέρτη μπορεί να χτιστεί η ομάδα με τη φιλοσοφία που θέλουμε να βγάλουμε. Παιδιά με κίνητρο και ενέργεια. Με δουλειά και χωρίς πολλά λόγια θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Ο κόσμος γνωρίζει από μπάσκετ. Τον έχω δει μετά από νίκες να φεύγει προβληματισμένος και μετά από ήττες με καλή διάθεση. Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει πως υπάρχει υγεία στην ομάδα. Μπορεί να το καταλάβει, να το αγαπήσει, να το στηρίξει. Το έχουμε δει.

Είχαμε πάντα μία συζήτηση με τον κόουτς Πιτίνο. Μου έλεγε πως το άγχος είναι ο καλύτερος σύμμαχος γιατί σε κάνει να δουλεύεις πιο σκληρά, πιο δυνατά. Ο εχθρός είναι όταν δεν νιώθεις προετοιασμένος και μπορεί να βγει σε πίεση. Μπορούμε να δουλέψουμε και το άγχος να γίνει σύμμαχος. Το βλέπω καθημερινά, μία από τις πρώτες κουβέντες του Φράγκι και του Δημήτρη ήταν πως θέλουμε να κάνουμε εδώ μία οικογένεια. Αυτά είναι πράγματα που θα με βοηθήσουνε πάρα πολύ. Η απουσία του κ. Γιαννακόπουλου είναι πλήγμα για τον ΠΑΟ και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως, θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά. Θα δούμε πολλά που ίσως δεν έχουμε φανταστεί. Θεωρώ πως είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Ένας δάσκαλός μου μου έλεγε: “Σταμάτα να γελάς, μην είσαι πάντα αισιόδοξος. Θα σε βγάλω έξω από την τάξη”. Έτσι είμαι. Αισιοδοξώ.

 Ο Παναθηναϊκός θα έχει μια δύσκολη χρονιά, αλλά έχουμε τον Ιωάννη, που είναι ο αρχηγός και άλλους δύο που μπορούν να γίνουν από τους καλύτερους στη θέση τους στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτοί οι παίκτες δεν θέλουμε μόνο να είναι μέρος της ομάδας, αλλά να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Θα είναι η ευκαιρία τους. Ο Ιωάννης είναι ο επόμενος αρχηγός, έχει το χάρισμα να μιλάει στα αποδυτήρια. Όμως, μπορεί να μιλάει και μέσα στο παρκέ. Το ταλέντο είναι η απόφαση. Αυτός είναι ο Ιωάννης. Έχουμε μια βάση παικτών για να χτίσουμε. Για τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό μπάσκετ. Πάμε μέρα – μέρα, χωρίς πολλά λόγια, με μικρά πραγματάκια. Θα χτίσουμε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία. Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι υγιές. Αυτό να εξελιχθεί».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπαπέτρου:

«Τι να πω και εγώ τώρα όταν έχουν μιλήσει αυτοί οι άνθρωποι… Χαίρομαι που θα είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Είναι μια δύσκολη χρονιά μετά την αποχώρηση του κ. Γιαννακόπουλου. Όταν έχεις τέτοιους ανθρώπους στην ΚΑΕ, δεν έχεις να φοβηθείς ή να σκεφτείς κάτι. Θα είναι μια ωραία χρονιά. Θέλουμε να είμαστε μαχητικοί, ανταγωνιστικοί και να βγάζουμε το κλίμα της οικογένειας. Αυτό πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός. Ανυπομονώ για τη σεζόν.

Είναι τιμή μου που διαδέχομαι αθλητές όπως ο Φράγκι και ο Δημήτρης. Πολλοί θα είχαν αυτό το όνειρο, να βρίσκονται εδώ που είμαι εγώ. Έρχεται σε μία ιδιαίτερη και δύσκολη στιγμή. Συνεργάστηκα με μεγάλους αθλητές και αρχηγούς μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το πρώτο μου μέλημα. Να μπορέσω να πάρω αυτό που μου εμπιστεύεται η ομάδα και να πετύχω το μάξιμουμ. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο μπάσκετ, το αγαπάω. Χαίρομαι που είμαι εδώ σήμερα. Υπάρχει βάρος, αλλά η χαρά είναι μεγαλύτερη».

Μοιραστείτε το: