01/12/2021
editorial | Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 - 21:38

Τέλος για φέτος η SL2, εννοείται και η FL!

Τα απαιτούμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι γραπτές εγγυήσεις που ζήτησε ο Αυγενάκης και φυσικά τα έξοδα που μπορεί να φτάσουν χαλαρά τις 100.000 ευρώ επιβεβαιώνουν τον… ακαριαίο θάνατο * Σούπερ Λίγκα 1 μόνο με πλέι οφ και τα σενάρια ανόδων

a-sports-dimitriou-dimitrisΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με τα… χίλια ζόρια κυριολεκτικά θα ολοκληρωθεί (αν και εφόσον) εντός γηπέδων τελικά η Σούπερ Λίγκα 1, που μόλις τώρα άρχισε δειλά δειλά προπονήσεις σε γκρουπ. Όμως, η είδηση είναι άλλη και θα πρέπει να τη λογίζεται ως δεδομένη: Τέλος η Σούπερ Λίγκα 2 για τη σεζόν 2019-20. Ότι έγινε έγινε στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία… Μας τελείωσε για φέτος!

Μπορεί να μην το ανακοινώνουν ακόμα, αλλά δεν υπάρχει καμία άλλη προοπτική. Και ουσιαστικά ο… ακαριαίος θάνατος του πρωταθλήματος της SL2 «επιβεβαιώθηκε» με σχεδόν ολοκληρωτικό τρόπο την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020…

Η γνωστοποίηση των αναλυτικών απαιτήσεων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που καλά καλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν στη Σούπερ Λίγκα 1 ήρθε και έδεσε με τις γραπτές εγγυήσεις, που ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης για να ξεκινήσουν απλά σε γκρουπ προπονήσεις οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Όλα αυτά είναι αδύνατα, αλλά το πλέον μη εφικτό είναι το κόστος για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην SL2!

Το κόστος από τα επαναλαμβανόμενα (τουλάχιστον ανά εβδομάδα) τεστ για τον κορωνοϊό και όλη η υπόλοιπη υποδομή, συντήρηση, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός μπορεί να φτάσει… χαλαρά τα 100.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ! Ποιος μπορεί να τα αναλάβει και να τα υποστηρίξει από τη δεύτερη κατηγορία των πτωχών; Κανείς και το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν υποθετικά με ένα μαγικό τρόπο τα έξοδα ήταν τα μισά ανά ομάδα!

Το κερασάκι στην… τούρτα της οριστικής διακοπής στη Σούπερ Λίγκα 2, όμως, ήταν οι γραπτές εγγυήσεις για να ξεκινήσουν απλά να προπονούνται ατομικά! Ούτε μια περίπτωση στις εκατό, για να μην πω στο εκατομμύριο και φανώ σε κάποιους υπερβολικός, δεν υπάρχει πια.

Τελείωσε έτσι άδοξα η Σούπερ Λίγκα 2 και δεν χρειάζεται καν να σας θέσω τα εύλογα – λογικά ερωτήματα: Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν βρεθεί κρούσμα ή κρούσματα, αν θα μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αν θα πρέπει να απομονωθούν οι έχοντες κορωνοϊό ή αν θα πάει μια ομάδα ολόκληρη σε καραντίνα… Ούτε για ποινικές ευθύνες αν συμβεί κανά κακό, δεν είναι και του παρόντος εξάλλου…

Κι το τελευταίο σκέλος ισχύει και για τη Σούπερ Λίγκα 1. Μην είστε βέβαιοι και σίγουροι για το τι θα γίνει επαναλαμβάνω. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, απλά εκεί πρέπει να αναμένουμε λίγο ακόμα για το αν θα γίνουν τα πλέι οφ μόνο!

Πάντως, ως προς τη Σούπερ Λίγκα 2 και το τι θα συμβεί με τις ομάδες που είναι να ανέβουν, το δικαιότερο (το γράψαμε σε ανύποπτη στιγμή ξανά) είναι να προβιβασθούν και οι τέσσερις πρώτες, άσχετα αν πιο εύκολο σενάριο είναι η αρχική δυάδα… Να προβιβασθούν όσοι είχαν ελπίδες (Χανιά και Λεβαδειακός πέρα το πρωτοπόρου ΠΑΣ και του δεύτερου Απόλλωνα Σμύρνης) και την επόμενη σεζόν ας προβλέπεται υποβιβασμός τεσσάρων ή και έξι!

Βέβαια, υπό αυτές τις συνθήκες πλέι άουτ στη Σούπερ Λίγκα 1 δεν μπορούν να γίνουν και Πανιώνιος - Παναιτωλικός θα μείνουν. Εκτός αν ο Ιστορικός λόγω οικονομικών προβλημάτων διευκολύνει το… μέτρημα με αυτοχειρία.

Για επίλογο, μην νομίζετε ότι το έκανε επίτηδες ή το ξέχασα: Εννοείται φυσικά ότι Football League επίσης τελείωσε, ούτε καν συζήτηση χρειάζεται εδώ.

Μοιραστείτε το: