17/08/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 - 19:15

Σε στάση αναμονής από τις Ευρωπαϊκές Λίγκες και ολοταχώς για μπάλα το κατακαλόκαιρο…

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη με τη συμμετοχή και του Λυσάνδρου για να εκτιμηθεί η κατάσταση αναφορικά με το πότε θα ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα * Το a-sports.gr έχει το ρεπορτάζ

Σε εκτίμηση της κατάστασης, μετά τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχώρησαν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, οι οποίες συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη (26/3).

Στο μίτινγκ, εκ μέρους της Σούπερ Λίγκας 1 συμμετείχε ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Μήνας Λυσάνδρου με το ελληνικό πρωτάθλημα να διαπιστώνεται ότι βρίσκεται εντός του μέσο όρο των εκκρεμοτήτων ως προς τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχουν ακόμα απομείνει.

Οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Λιγκών, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, δεν κατέληξαν κάπου, καθώς αποφάσισαν να κρατήσουν στάση αναμονής προκειμένου να δουν την εξέλιξη της πανδημίας, ωστόσο, αντάλλαξαν εποικοδομητικούς προβληματισμούς… Αυτό, όμως, που βγαίνει συμπερασματικά, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, είναι η ξεκάθαρη πρόθεση να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα με την αναγκαία επιμήκυνση - μετατόπιση της ημερομηνίας λήξης τους προς αργότερα.

Ακριβείς ημερομηνίες δεν κατατέθηκαν, όπως ήταν φυσικό, καθώς κάθε χώρα βρίσκεται σε διαφορετική φάση σε σχέση τόσο με την διασπορά της πανδημίας όσο και με τις σε εκκρεμότητα αγωνιστικές υποχρεώσεις, που αναγκαστικά διακόπηκαν. Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ολοταχώς οδεύουμε για μπάλα μέσα στο… κατακαλόκαιρο, ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

«Δεν έχουμε επιλογές, ψάχνουμε καθημερινά να δημιουργήσουμε επιλογές…», ήταν μια χαρακτηριστική ατάκα, που ειπώθηκε από στέλεχος της ισπανικής Λα Λίγκα για να περιγράψει τη ζοφερή πραγματικότητα.

Σημαντικό ρόλο, πάντως, στις τελικές αποφάσεις θα διαδραματίσουν τόσο η ΦΙΦΑ όσο και η ΟΥΕΦΑ, οι οποίες παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα.

Μοιραστείτε το: