01/12/2021
editorial | Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 - 20:58

Αθεόφοβοι: Θέλουν να «στήσουν» κατηγορητήριο, αλλά δεν ξέρουν ούτε τους κανονισμούς!

Μόνο πρόστιμο στον Ολυμπιακό για τη θερμή υποδοχή έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό ό,τι κι αν λένε…* Δεν προβλέπεται παρέμβαση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα

a-sports-dimitriou-dimitrisΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Για γέλια και για κλάματα μαζί… Συνεχίζεται με τα χίλια ζόρια το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1, αλλά προφανώς κάποιοι δεν αντέχουν με τίποτα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά στην κορυφή αφήνοντας δεύτερο τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να εφευρίσκουν θέματα εναντίον των «ερυθρολεύκων». Και ως εδώ πάει και έρχεται, αλλά το να επιχειρούν να «στήσουν» κατηγορητήριο χωρίς να ξέρουν τους κανονισμούς μας ξεπερνά! Αυτό δεν αποτελεί απλά προπαγάνδα είναι επιεικώς γελοίο. Λοιπόν, ο Ολυμπιακός με βάση την κλήση του σε απολογία (για υβριστικά συνθήματα) από τον αθλητικό δικαστή κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο για τη θερμή υποδοχή στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» και την ένταση με τα ΜΑΤ έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (5/1). Και το θέμα κλείνει στην πραγματικότητα εδώ! Αυτό, ωστόσο, δεν άρεσε και έτσι όχι μόνο αποκαλύφθηκε συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή, αλλά ότι αυτή θα σταλεί για τα… περαιτέρω από τον αναπληρωματικό αθλητικό δικαστή της διοργανώτριας στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κι αν ο τελευταίος ασκήσει δίωξη κατά των Πειραιωτών, τότε τάχα θα κινδυνεύουν με τιμωρία 2-4 αγωνιστικών της έδρας τους!

Δεν έχουν τον θεό τους, όμως, γιατί ακόμα κι αν ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής (εννοείται μεροληπτικά αφού δεν έδειξε ανάλογη ευαισθησία σε άλλες πραγματικά σοβαρές υποθέσεις) ζητήσει την παρέμβαση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, τίποτα απολύτως δεν μπορεί να συμβεί απ’ όσα ευφάνταστα περιγράφονται. Κι αυτό διότι δεν προβλέπεται από πουθενά παρέμβαση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα!

Άρα… άνθρακας ο θησαυρός και μετά ξέρετε οι αθεόφοβοι είναι ικανοί να μιλήσουν και για σκάνδαλο γιατί το μύθευμα τους δεν μπορούσε να σταθεί στα κατασκευασμένα μυθεύματα της προπαγάνδας.

Το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περιγράφει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα και είναι η καλύτερη απάντηση στους πάσης φύσεως ευσεβείς πόθους οποιονδήποτε… Και μιλάμε για τον ισχύοντα Πειθαρχικό Κώδικά όπως ακριβώς ισχύει (για όσους τυχόν δεν έχουν ενημερωθεί από πέρσι την τελευταία τροποποίηση).

Σας το παραθέτουμε επακριβώς το επίμαχο άρθρο και θα διαπιστώσετε και εσείς ότι δεν μπορεί να παρέμβει ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας στην προκειμένη περίπτωση.

Αναλυτικά, αντιγράφοντας το site της ΕΠΟ τα εξής:

«Άρθρο 25 Υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων

1. Στην ΕΠΟ λειτουργεί υπηρεσία άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης είναι αρμόδιος: Να ασκεί δίωξη για παράβαση διατάξεων του Καταστατικού ή των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. και να παραπέμπει τους παραβάτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, στις αρμόδιες επιτροπές (της κατά περίπτωση διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο.) για πειθαρχικά αδικήματα, που δεν αναφέρονται σε φύλλο αγώνα και περιήλθαν στην γνώση του, από: i)παραπομπή από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. ή από υπηρεσία που έχει ορίσει η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.,

ii) παραπομπή από επιτροπές ή υπηρεσίες της κατά περίπτωση διοργανώτριας αρχής ή της Ε.Π.Ο.,

iii)αυτεπάγγελτα από ίδια γνώση, για γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε.,

iv)στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες,

v)αναφορά ομάδας ή αξιωματούχων ομάδας, αποκλειστικά για το πειθαρχικό αδίκημα των δυσμενών κρίσεων και δυσφήμισης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων

Η εξουσία άσκησης δίωξης με βάση το οπτικό υλικό (ήτοι εκτός Φ.Α.) δεν ανήκει στις Πειθαρχικές Επιτροπές, αλλά μόνο στον Υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Η δίωξη για τα αδικήματα που περιέρχονται στην γνώση του υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης με έναν από τους ανωτέρω τρόπους, ασκείται εντός πέντε (5) ημερών από την ημέρα της γνωστοποίησης ή καταγγελίας».

Μοιραστείτε το: