26/01/2021
Ελλάδα | Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 - 20:15

Παυλόπουλος: «Θα αγωνισθούμε για ν΄αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μία αναδρομική συγγνώμη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος δέχτηκε την Κυριακή (8/12) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή διεθνές συνέδριο για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνει η Ομοσπονδία.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι συνιστά μία μεγάλη συμβολή και για την διεθνοποίηση του δίκαιου αιτήματος αναγνώρισης της φρικτής αυτής Γενοκτονίας.

Από εκεί και πέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «θα αγωνισθούμε, αποφασισμένοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας, για ν' αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ανθρώπινη μνήμη».

Επιπλέον υπογράμμισε πως «θα αγωνισθούμε για ν΄αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μία αναδρομική συγγνώμη, εγκαταλείποντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των, κατά γενική ομολογία, αμάχητων ιστορικών τεκμηρίων».

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ίδρυσης Μουσείου, το οποίο θα προβάλλει την ιστορία του Ελληνισμού του Πόντου.

Μοιραστείτε το: