26/01/2021
ΠΑΟΚ | Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 - 17:45

Στο... φως η συνιδιοκτησία ΠΑΟΚ - Ξάνθης! (video)

Έγγραφα που δείχνουν τη σχέση των δύο ομάδων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οne Channel * Μέχρι υποβιβασμό και αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα η πειθαρχική ποινή...

Αίσθηση προκαλεί το ρεπορτάζ που μετέδωσε την Τρίτη (3/12) το Οne Channel, βάσει του οποίου υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν πως υπάρχει συνιδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης!

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι η εταιρεία RFA κυπριακών συμφερόντων, στην οποία είναι ιδιοκτήτης ο ανιψιός του μεγαλομετόχου των «ασπρόμαυρων Ιβάν Σαββίδη, έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε.

Τα εν λόγω έγγραφα, που ο σταθμός τα θέτει στην διάθεση της δικαιοσύνης, αποδεικνύουν ότι τα χρήματα για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου των Θρακιωτών εισέπραξαν ο Χρήστος Πανόπουλος και ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, οι οποίοι παραμένουν και στο Δ.Σ. της Ξάνθης.

Ακόμη, προς επιβεβαίωση των σχέσεων των δύo ΠΑΕ παρατίθεται και το γεγονός ότι οι κύριοι Πιαλόγλου και Χαλαβαζής εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου σε Ξάνθη και Vialand αντίστοιχα.

Τι προβλέπεται από τους κανονισμούς - νομοθεσία

Υπό προϋποθέσεις και αν τηρηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και οι κανονισμοί, τότε από πλευράς πειθαρχικών κανονισμών, εφόσον πρόκειται για πρόκειται περί σοβαρής περίπτωσης (όπως και είναι εν προκειμένω) η πολυϊδιοκτησία τιμωρείται από υποβιβασμό μέχρι αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Πάντως, πρόκειται για χρονοβόρα υπόθεση με δεδομένο ότι αρχικά θα πρέπει να επιληφθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφού εξετάσει όλα τα στοιχεία και τους εμπλεκόμενους να στείλει σχετικό διαβιβαστικό πόρισμα στην ΕΠΟ για τα περαιτέρω…

Μοιραστείτε το: