25/07/2021
ΓΓΑ | Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 - 23:04

Πέρασε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο

Με τις ψήφους Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ. και Ελληνικής Λύσης * Μόνο από το κυβερνών κόμμα είπε «ναι» στο άρθρο 8 με τις θητείες * Ποιοι πρόεδροι Ομοσπονδιών «τελειώνουν»

Χωρίς εκπλήξεις και προβλήματα ψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη την Παρασκευή (15/11) στην Ολομέλεια της Βουλής με τα «ναι» από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25. Το δε περιβοήτο άρθρο 8 για το θέμα με τις θητείες των Ομοσπονδιών πέρασε μόνο με τους ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ.

Σύμφωνα με το αθλητικό νομοσχέδιο, οι Γιώργος Βασιλακόπουλος και Δημήτρης Διαθεσόπουλος «τελειώνουν» από ΕΟΚ και ΚΟΕ αντίστοιχα, ενώ το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με αρκετούς ακόμη όπως για παράδειγμα οι Θανάσης Βασιλειάδης (Γυμναστική), Αντώνης Δημητρακόπουλος (Ιστιοπλοΐα), Γιάννης Καρράς (Κωπηλασία), Ισίδωρος Κούβελος (Ιππασία), Μανώλης Κολυμπάδης (Πινγκ πονγκ), Μανώλης Κατσιαδάκης (Ξιφασκία) και Αντώνης Νικολόπουλος (Κανόε Καγιάκ).

Οι πλευρές των Ομοσπονδιών αναμένεται να αντιδράσουν επίσημα με προσφυγές στο ΣΤΕ εναντίον του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως με βάση την τελευταία τροποποίηση που υπήρξε, τους επιτρέπεται να αναλάβουν άλλες αρμοδιότητες σε μη αιρετές θέσεις με απόφαση του Δ.Σ.

Μοιραστείτε το: