21/01/2021
Άλλα αθλήματα | Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 - 18:16

Τσιτσιπάς: «Πλέον είμαι ο εαυτός μου»

Συνέντευξη παραχώρησε ο έλληνας τενίστας, ο οποίος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την προσωπική του αμφισβήτηση και την απεξάρτηση από τα social media

Μία άκρως συναισθηματική συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP, μιλώντας έξω από τα δόντια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το προηγούμενο καλοκαίρι, το πόσο έχει αλλάξει η ζωή του από τότε μέχρι σήμερα, αλλά και την απεξάρτηση του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία, όπως δήλωσε, τον έκαναν περισσότερο απόμακρο από τον κοινωνικό του περίγυρο.

Αρχικά, ερωτηθείς για την ήττα του από του Ρούμπλεβ στον πρώτο γύρο του US OPEN, απάντησε: «Ήταν πιθανότατα το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη. Έμεινα στη Νέα Υόρκη 5-6 μέρες μετά απ' αυτή την ήττα και είχα το χρόνο να ανακαλύψω νέα πράγματα. Ήταν σημαντικό για μένα να διασκεδάσω λίγο και να συνειδητοποιήσω τι χρειάζομαι στη ζωή μου

Ήταν απόφασή μου να ζήσω τη ζωή όπως την ήθελα, όχι όπως άλλοι την ήθελαν για μένα. Υπήρχε μια περίοδος το προηγούμενο καλοκαίρι που αμφέβαλλα με τον εαυτό μου, πίστευα πως δεν είχα ενδιαφέρον ως άνθρωπος. Ήθελα να είμαι κάποιος άλλος, τώρα όμως καταλαβαίνω πόσο υπέροχο είναι να είμαι ο εαυτός μου».

Αναφορικά με το τι άλλαξε έκτοτε, ανέφερε: «Προπονούμαι πιο αποτελεσματικά πλέον. Επικεντρώνομαι σε πράγματα που χρήζουν άμεσης βελτίωσης και όχι τόσο σε μακροπρόθεσμα οφέλη. Πριν, ζητούσα ολοένα και περισσότερα και είχα χάσει τον προσανατολισμό μου. Αυτό με έκανε να τρελαίνομαι ακόμα και μέσα στα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έχω και κάποια ξεσπάσματα. Έπαιρνα τα πράγματα πολύ σοβαρά και πίεζα πολύ τον εαυτό μου, με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέμαι το παιχνίδι. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κερδίζω κάθε εβδομάδα».

Για την απεξάρτηση του από τα social media και το τι αντίκτυπο είχαν στην κοινωνική του ζωή, είπε: «Δεν μπαίνω, πλέον, κάθε 30-40 λεπτά στο Instagram, όπως έκανα παλιά. Ήταν πολύ αγχωτικό και κόντευα να τρελαθώ. Τώρα νιώθω διαφορετικά στη συμπεριφορά μου και στο πως αισθάνομαι. Μπορώ να συνδεθώ με τους ανθρώπους καλύτερα πια. Η απομάκρυνση από τα social media και να ξοδεύω περισσότερο ποιοτικό χρόνο, είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί τελευταία».

Καταληκτικά, αποκάλυψε ότι βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής του, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα ή με το αν παίζω καλό ή κακό τένις. Είμαι χαρούμενος και νιώθω πολύ καλά. Απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο γενικά και αυτό αντανακλάται και στο παιχνίδι μου. Με κάνει ευτυχισμένο και με κάνει να θέλω να ζήσω καλύτερα».

Μοιραστείτε το: