21/01/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 - 17:48

Δίκη Χρυσής Αυγής-Μπαρμπαρούσης: «Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από εμάς»

Υποστηρίξε επίσης ότι η Βουλή είναι «γεμάτη σβάστιγκες στο πάτωμα» * Τι είπε ο Παναγιώταρος

Την κατηγορηματική άρνηση τους για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, υποστήριξαν άλλοι δύο πρώην βουλευτές της, με απολογία τους τη Δευτέρα (21/10) ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στις 31/10 αναμένεται να κλείσει ο κύκλος των απολογιών, με τελευταίο στο βήμα, να ανεβαίνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, έκανε τη Δευτέρα λόγο στην απολογία του για «δαιμονοποίηση του Χίτλερ», ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι θεωρεί «άσχημο πράγμα» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστιγκα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδιοδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο. Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σ.σ: κάνει κίνηση) θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χιτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πώς θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χιτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια» κατέληξε ο πρώην βουλευτής» είπε ο πρώην βουλευτής.

Σχετικά με το λόγο που ήθελε να γίνει βουλευτής, ανέφερε πως επειδή το όνομα του είχε συνδυαστεί με κακές πράξεις, ήθελε να μπει στη Βουλή με σκοπό την αλλαγή του συστήματος.

«Εγώ ήθελα να γίνω βουλευτής για να αλλάξω αυτό το πράγμα που το λέμε δημοκρατία και το μόνο δημοκρατικό που γίνεται στον τόπο είναι οι εκλογές κάθε 3-4 χρόνια. Μας έκοψαν τη χρηματοδότηση ας πούμε, δημοκρατία αλά καρτ».

Όταν του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τους αλλοδαπούς, υποστήριξε πως «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα, εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε».

Πρόσθεσε όμως πως κανένας δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει «ρατσιστή» επειδή έχει παντρευτεί στον παρελθόν δύο αλλοδαπές γυναίκες.

Όσον αφορά τα ευρήματα μετά τον έλεγχο που έγιναν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, απάντησε ότι «τις ασπίδες τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε κι ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας».

Τέλος, σχετικά με την ενδυμασία των μελών και τα παραγγέλματα τόνισε: «Εμείς προσπαθούσαμε να μη πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε σε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δε μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι».

Από τη δική του πλευρά, ο Ηλίας Παναγιώταρος «άδειασε» τον Μπαρμπαρούση σχετικά με το θέμα των χαιρετισμών τύπου Χίτλερ, λέγοντας ότι «απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο λέγαμε "κατέβασε το χέρι κάτω". Δεν επιτρεπόταν»

Αναφορικά με τη δολοφνία του Παύλου Φύσσα, ο Παναγιώταρος, τόνισε πως τους Ρουπάκια, Καζαντζόγλου, καθώς και τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία, δεν τους ήξερε και τους γνώρισε μετά τη δολοφονική ενέργεια.

«Το επόμενο πρωί έμαθα για το περιστατικό. Μου είπαν για ποδοσφαιρικό γεγονός. Έμαθα τα ονόματα. Εκεί άκουσα το όνομα Ρουπακιάς και ότι είναι στα γραφεία της Νίκαιας. Κάποια στιγμή μαθεύτηκε ποιος είναι αυτός. Στην πορεία μαθαίναμε ονόματα, όπως όλοι» είπε ο κατηγορούμενος.

Περιγράφοντας την αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο άκουσμα της είδησης, σχολίασε ότι έκλεισαν αμέσως τα γραφεία και καταδίκασαν τη δολοφονία. «Όποιον εμπλεκόταν, τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση.Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους» ανάφερε.

Για τους επαίσχυντους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια και υπάνθρωποι» εις βάρος αλλοδαπών, ο Παναγιώταρος σημείωσε πως «υπάνθρωποι είναι όσοι κάνουν παράνομες πράξεις, είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί».

Σχετικά με τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος με έντονο ύφος απάντησε για τη μη παρουσία αλλοδαπών: «Έλληνες. Αυτούς τους ταΐζουν τόσες ΜΚΟ. Είναι χορτάτοι. Ο Έλληνας πεινάει σήμερα κυρία Πρόεδρε».

Σχετικά με την «αιμοδοσία μόνο για Έλληνας» η απάντηση του ήταν παρόμοια, τονίζοντας ότι «Όταν έπαιρνε ένας φίλος κι έλεγε έχω ανάγκη αίμα, εμείς δίναμε. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έπαιρναν αίμα από εκεί, αλλά μας ζητούσαν πολλοί και δίναμε».

Αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη στρατιωτικής δομής, εξηγώντας ότι «Μακάρι να είχε όμως γιατί ο μόνος σοβαρός θεσμός είναι ο στρατός. Δείτε τι συμβαίνει σε σεισμούς και καταποντισμούς. Μόνο ο στρατός λειτουργεί»

Σχετικά με την ενδυμασία των μελών της Χρυσής Αυγής, απάντησε ότι «Ο καθένας ντύνεται όπως θέλει», ενώ επέδειξε και μία φωτογραφία που είχε πάει με μαγιό σε κάποια συγκέντρωση.

Τέλος, ερωτηθείς για την παρουσία του στο θέατρο Χυτήριο, απάντησε ότι θα πήγαινε ακόμη και χωρίς τη βουλευτική του ιδιότητα.

«Έκαιγαν το Χριστό. Τους στόλισα κάποιους εκεί. Έλεγαν ο,τι ήθελαν. Είχε αντιδράσει η εκκλησία τότε. Ήταν απλά ο Ηλίας Παναγιώταρος, όχι ο βουλευτής ή η Χρυσή Αυγή. Είμαι ενεργός πολίτης».

Μοιραστείτε το: