26/01/2021
Κόσμος | Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 - 14:52

Προπονητής αφόπλισε και αγκάλιασε μαθητή που είχε μπει με όπλο σε αίθουσα (video)

Συγκλονιστικές στιγμές στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο που καταγράφει την ηρωική προσπάθεια ενός προπονητή σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ που αφοπλίζει μαθητή που είχε μπει οπλισμένος σε αίθουσα.

Το περιστατικό έγινε πριν μερικούς μήνες, στις 17 Μαΐου, με τον έφηβο Ανχελ Γρανάδος-Ντίαζ να περπατά στο σχολείο έχοντας μαζί κυνηγετικό όπλο.

Σε κάποια φάση, μπήκε σε μια αίθουσα, θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Κατά τύχη στον διάδρομο βρέθηκε ο προπονητής Κίνον Λόου, ο οποίος κατάφερε να του πάρει το όπλο και αγκαλιάζοντάς τον να τον ηρεμήσει και να αποτρέψει τα χειρότερα.

«Είδα το παιδί με ένα όπλο, ένα κυνηγετικό όπλο. Σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ανέλυσα τα πάντα πολύ γρήγορα. Είδα το βλέμμα στο πρόσωπό του, κοίταξε τα μάτια του, εγώ κοίταξα το όπλο και συνειδητοποίησα ότι ήταν αληθινό και έπειτα τα ένστικτά μου ανέλαβαν δράση.

Έβαλα και τα δύο χέρια μου στο όπλο. Είχε τα χέρια του κι αυτός στο όπλο ενώ  τα υπόλοιπα παιδιά έτρεχαν προς τα έξω ουρλιάζοντας», περιέγραψε.

Απέσπασε το όπλο και αγκάλιασε τον μαθητή, ο οποίος ήταν τότε 18 ετών.«Ένιωσα συμπόνια γι' αυτόν. Πολλές φορές οι νέοι, δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν μέχρι να είναι πολύ αργά», συμπλήρωσε.

Οι αρχές, πάντως, διευκρίνισαν ότι ο νεαρός ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του και όχι να προκαλέσει μακελειό.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Ντίαζ παραδέχτηκε την ενοχή του για δύο κατηγορίες σχετικά με οπλοφορία σε δημόσιο χώρο, με το όπλο να έχει αγοραστεί νόμιμα.

Θα τεθεί υπό επιτήρηση για 36 μήνες και θα υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία.

 

Μοιραστείτε το: