26/01/2021
Ελλάδα | Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 - 20:23

Εκλάπη ανεκτίμητης αξίας πίνακας του Πικάσο

Στο κέντρο της Αθήνας

Σε μία απίστευτη κομπίνα προχώρησαν δύο επιτήδειοι δήθεν εκτιμητές έργων τέχνης και μεσάζοντες εις βάρος μιας επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιχειρηματίας κατείχε μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και ένας ανεκτίμητης αξίας αυθεντικός πίνακας του Πάμπλο Πικάσο.

Η γυναίκα, αναζητούσε τρόπο ώστε να πουλήσει τον πίνακα, με αποτέλεσμα δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος να την πλησιάσουν και να της συστηθούν ως δήθεν εκτιμητές έργων τέχνης και ως μεσάζοντες με πρόσχημα ότι θα μπορούσαν να βγάλουν εκτίμηση και να βρουν αγοραστή για τον πίνακα.

Της έδωσαν ως εκτίμηση το ποσό των 300.000 ευρώ και την συμβούλεψαν να τους δώσει τον πίνακα, ούτως ώστε αυτοί με τη σειρά τους να τον δείξουν σε ενδιαφερόμενους αγοραστές στους οποίους δήθεν θα μεσολαβούσαν.

Εν τέλει, η γυναίκα εμπιστεύτηκε του δύο άνδρες, τους παρέδωσε τον πίνακα στις 27 Φεβρουαρίου, δίνοντας τους προθεσμία μέχρι τις 14 Οκτωβρίου να έχουν βρει αγοραστή για να προχωρήσουν στην πώληση, αλλιώς να της τον επιστρέψουν.

Φυσικά το χρονικό περιθώριο που τους είχε δώσει παρήλθε χωρίς αυτοί ποτέ να εμφανιστούν, προφανώς προχωρώντας στην υπεξαίρεση του πίνακα.

Οι αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών και βεβαίως για τον εντοπισμό και την επιστροφή του ανεκτίμητης αξίας έργου τέχνης στην επιχειρηματία.

Μοιραστείτε το: