20/01/2021
Ελλάδα | Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 - 22:20

Πέθανε μπροστά στην είσοδο δικαστηρίου

Ο λόγος για 59χρονο δικηγόρο στην Θεσσαλονίκη

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/9) 59χρονος δικηγόρος μπροστά στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 59 ετών κατέρρευσε μπροστά στα μάτια συναδέλφων του, διαδίκων και περαστικών καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ο 59χρονος έλαβε τις πρώτες βοήθειες από μία γιατρό η οποία έτυχε να είναι εκεί, αλλά και από δύο αστυνομικούς, όμως λίγο αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο όπου και διακομίσθηκε.

Το θλιβερό περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της έλλειψης μόνιμου γιατρού στο δικαστικό μέγαρο, ένα πάγιο αίτημα δικηγόρων, δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων, ζητώντας την επαναλειτουργία του ιατρείου στο δικαστικό μέγαρο της συμπρωτεύουσας.

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: «Ζητάμε είναι έναν μόνιμο γιατρό μέχρι το μεσημέρι»

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας το θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στα αρμόδια υπουργεία, αναφέροντας ότι αυτό που ζητούν είναι έναν γιατρό μόνιμα μέχρι το μεσημέρι.

Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχει αίθουσα για να φιλοξενήσει τον γιατρό στο κτίριο καθώς έχει διαμορφωθεί σχετικός χώρος στο ισόγειο ο οποίος μάλιστα είναι εξοπλισμένος με μηχανήματα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Κουτσοχήνας:

«Έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία. Αυτό που ζητάμε είναι έναν μόνιμο γιατρό μέχρι το μεσημέρι. Περιμένουμε από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα υπουργεία να οριστεί κάποιος γιατρός και ενδεχομένως με απόσπαση να αναλάβει καθήκοντα στα δικαστήρια. Υπάρχει αίθουσα για να φιλοξενήσει γιατρό στο κτίριο, καθώς έχει διαμορφωθεί σχετικός χώρος στο ισόγειο και μάλιστα είναι εφοδιασμένος και με μηχανήματα».

Η διοίκηση του Δικαστικού μεγάρου έχει απευθυνθεί εγγράφως πρόσφατα τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο Υπουργείο Υγείας εισπράττοντας τη βεβαίωση ότι θα σταλεί γιατρός, κάτι όμως που σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Καλλιρόη Χειμαριού δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής.

Μοιραστείτε το: