17/01/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:49

Λυσάνδρου: «Όλοι μαζί γιορτάζουμε, όλες οι ομάδες, όλοι οι φίλαθλοι»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 μίλησε στην ημερίδα «Sports Business Summit for Southeast Europe»

Με εκπροσώπηση από τη Σούπερ Λίγκα 1 πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (20/9) στην Αθήνα οι εργασίες της ημερίδας «Sports Business Summit for Southeast Europe» , την οποία διοργάνωσε το περιοδικό Economist.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι Λιγκών, Συλλόγων και άλλων αθλητικών φορέων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου μίλησε στην ημερίδα και αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα ισχύσουν στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο, καθώς και για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Το σύνθημα που έδωσε είναι «όλοι μαζί γιορτάζουμε, όλες οι ομάδες, όλοι οι φίλαθλοι», εκφράζοντας την ικανοποίησή του από τα όσα έχει δει τις τρεις πρώτες αγωνιστικές ως προς τον στόχο για ένα πιο ανταγωνιστικό και θεαματικό πρωτάθλημα.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 σημείωσε: «Με κοινή βούληση και των 14 ομάδων, αποφασίσαμε την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος  τον Απρίλιο του 2019 και ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία ήδη τρέχει, καταρτίσαμε ένα στρατηγικό σχέδιο, ώστε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί κάτι καινούργιο, μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές των γηπέδων.

Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν η ανάπτυξη θεσμικής συνεργασίας με την κυβέρνηση και ειδικά με το υφυπουργείο Αθλητισμού, δεδομένου ότι η συστηματική επικοινωνία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για πλειάδα ζητημάτων, από τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων και την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, μέχρι την καταπολέμηση της βίας και τη διαμόρφωση από κοινού ενός πλαισίου συνεργασίας, πάντοτε με έμφαση στην εξεύρεση λύσεων.

Ήδη η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος διεξάγεται με ένα νέο, ελκυστικό τρόπο, ο οποίος διασφαλίζει περισσότερους αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος.

Ο Πρωταθλητής θα αναδειχθεί, για πρώτη φορά, μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ στα οποία θα συμμετέχουν οι 6 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, ενώ και ο υποβιβασμός θα κριθεί από πλέι άουτ, με τη συμμετοχή των ομάδων 7 έως 14 της κανονικής περιόδου.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Κληθήκαμε όλοι μαζί και οι 14 ομάδες, να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις, με γνώμονα πάντα το αθλητικό κριτήριο, αλλά και με σεβασμό στα εμπορικά στοιχεία που πρέπει να περιβάλλουν και να ενισχύουν την ολοκληρωμένη ταυτότητα ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κύπελλο Ελλάδας και ο νέος τρόπος διεξαγωγής του, σε συμφωνία με την ΕΠΟ, το ετήσιο αγωνιστικό καλεντάρι που περιλαμβάνει όλες τις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και η νέα διοργάνωση του Κυπέλλου στα τμήματα υποδομών κάτω των 19 ετών, συνδιαμορφώνουν ένα περιβάλλον που ευνοεί την αθλητική, αλλά και την εμπορική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

H τεχνολογία είναι ένα ακόμα εργαλείο που αξιοποιήσαμε στην κλήρωση του Πρωταθλήματος SuperLeague, η οποία για πρώτη φορά έγινε ηλεκτρονικά.

Σε ελάχιστο χρόνο υλοποιήσαμε τη νέα ιστοσελίδα www.slgr.gr σε λίγες ημέρες θα διατεθεί και το application, παρέχοντας  σε όλους τους φιλάθλους τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης, όπου και αν βρίσκονται.

Στα social media καταγράψαμε αλματώδη αύξηση, 88% περισσότεροι followers στο Instagram και 29% περισσότεροι followers στο Twitter.

Η στρατηγική μας επένδυση στην τεχνολογία είναι αυτονόητη, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

Ενδεικτικά, το κανάλι της SuperLeague στο YouTube, έχει προσελκύσει περισσότερους από 10 χιλιάδες μοναδικούς θεατές σε αγώνα του Πρωταθλήματος Υποδομών που μεταδόθηκε σε livestreaming.

Με το επίσημο παιχνίδι fantasy, προσεγγίσαμε ένα νέο δυναμικό κοινό και ήδη τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Όλα όσα σας προανέφερα λειτουργούν σε ένα στρατηγικό πλαίσιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει την αλλαγή της εμπορικής μας πολιτικής:

Δε στρεφόμαστε πλέον σε ένα χορηγό, αλλά αντιθέτως επιδιώκουμε και επιτυγχάνουμε συνεργασίες με πολλούς εταίρους, πολλοί από τους οποίους επενδύουν για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εμπιστοσύνη που έδειξαν στη SuperLeague 9 εταιρείες, οι οποίες ήδη συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση διαφημιστικών πινακίδων LED στα γήπεδα των ομάδων της SuperLeague.

Για πρώτη φορά, η SuperLeague πραγματοποιεί μετρήσεις και αξιολογεί τα δεδομένα της εμπορικότητάς της, προσελκύει νέους χορηγούς και μέσα από τη νέα εταιρική της ταυτότητα, προσφέρει ευελιξία και συγκεκριμένες χορηγικές παροχές, με ξεκάθαρη ανταποδοτικότητα.

Ας μην παραβλέπουμε ωστόσο ότι βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ, χάρη στον αθλητισμό και ειδικότερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας στην Ελλάδα, το οποίο εκπροσωπεί η SuperLeague.

Οι χαρές, οι έντονες συγκινήσεις, οι αναμνήσεις, αλλά και η προσμονή για τον επόμενο αγώνα της ομάδας μας, σήμερα αλλά και αύριο, συνθέτουν τον καμβά της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυση της Πρώτης Εθνικής το 1959.

Σειρά εκδηλώσεων, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις, θα δώσουν έναν εορταστικό τόνο στην επέτειο των 60 χρόνων.

Όλοι μαζί γιορτάζουμε, όλες οι ομάδες, όλοι οι φίλαθλοι .

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του Μαραθωνίου που τρέχουμε όλοι μαζί, είναι ήδη ορατά σε αυτές τις 3 πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος SuperLeague:

Περισσότεροι θεατές, περισσότερα γκολ, περισσότεροι φίλαθλοι, νέοι χορηγοί, αλλά και αυξημένο ενδιαφέρον για το άθλημα, για το ποδόσφαιρο που αγαπάμε».

Μοιραστείτε το: