26/01/2021
Κόσμος | Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 - 13:48

Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ενήλικας στο Ιλινόις των ΗΠΑ υπέκυψε σε σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια που θεωρείται ότι προέκυψε από το άτμισμα

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι ακίνδυνο. Σύμφωνα με το BBC, ήδη έχουμε επισήμως τον πρώτο θάνατο που αποδίδεται στο άτμισμα.

Πρόκειται για έναν ενήλικα στο Ιλινόις των ΗΠΑ, ο οποίος υπέκυψε σε σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια που θεωρείται ότι προέκυψε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Όπως ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία του Ιλινόις,ο ή η ασθενής, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, ήταν μεταξύ 17 και 38 ετών.

Στις ΗΠΑ παρατηρείται έξαρση μιας ανεξήγητης πνευμονολογικής ασθένειας, την οποία οι Αρχές συνδέουν με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Ιουνίου 193 κρούσματα μιας σοβαρής πνευμονολογικής πάθησης σε 22 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, η οποία συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς περιλαμβάνουν αδυναμία, δύσπνοια, βήχα και σε κάποιες περιπτώσεις εμετούς και διάρροιες. Η αιτία της ασθένειας δεν έχει εντοπιστεί, αλλά όλοι οι ασθενείς είχαν χρησιμοποιήσει πρόσφατα ηλεκτρονικό τσιγάρο για να εισπνεύσουν νικοτίνη και σε κάποιες περιπτώσεις κάνναβη.

Μοιραστείτε το: