17/08/2022
ΓΓΑ | Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 - 19:05

Αναδιάρθρωση… last year

Το σχέδιο για τη μείωση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας σε 14 και της δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας 2 σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, επί του παρόντος δεν θα προχωρήσει τελικά * Τι έγινε στη συνεδρίαση της διοργανώτριας

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μπορεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να είχε καλές προθέσεις ωστόσο αυτές φαίνεται πως δε θα φτάσουν για να υλοποιηθεί άμεσα το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών...

Και όλα αυτά αν και την προσεχή Τετάρτη (6/3) συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Οι αντιδράσεις είναι πολλές σε επίπεδο βουλευτών και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίμαχη διάταξη που αφορά στη μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία από 16 σε 14 και τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας 2 να μείνει στο συρτάρι ως σχέδιο χωρίς να χρειαστεί να μπει καν στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Μία πιθανή δικαιολογία είναι πολύ πιθανό να αποτελεί η ανάγκη περαιτέρω συζήτησης για την όσο το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση όλου του εγχειρήματος. Οι πληροφορίες του a-sports.gr είναι συγκεκριμένες και προέρχονται από καλά ενημερωμένες πηγές του κοινοβουλίου.

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω όμως και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας είναι πλέον χωρισμένες με αυτές που θέλουν (ή είναι απλά αδιάφορες) και αυτές που διαφωνούν κάθετα με την αναδιάρθρωση. Κάτι που ήταν ξεκάθαρο και στη συνεδρίαση της διοργανώτριας την Παρασκευή (1/3) όπου οι ΠΑΕ είχαν Γ.Σ. και Δ.Σ. στον διοικητικό τους φορέα.

Έτσι, στην πραγματικότητα η αναδιάρθρωση αναμένεται να θυμίσει το διαφημιστικό σλόγκαν… last year! Κοινώς άπαντες θα πουν… εις το επανιδείν ως προς το σχέδιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες και την επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα θα είναι 16.

Από εκεί και πέρα, στις αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκαν τα εξής: «Κατά τη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση της Super League  εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις χρήσης 1/7/2017 – 30/6/2018 και απαλλάχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. από ευθύνη για τα πεπραγμένα χρήσης 1/7/2017 – 30/6/2018.

O αγώνας ΑΕΛ-Λεβαδειακός, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα διεξαχθεί την Κυριακή 10/3/2019 και ώρα 15:00 (αντί για Σάββατο, 9/3/2019 και ώρα 17:15), σε συνέχεια απόφασης του Δ.Σ. της διοργανώτριας».

Μοιραστείτε το: