01/12/2023
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 - 03:13

Xωρίς τεχνικό διευθυντή, αλλά με Αρβανίτη η «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Ο Μονεμβασιώτης εξήγησε το γιατί και γνωστοποίησε άγνωστες πτυχές των διαπραγματεύσεων με Χάβο και όχι μόνο * Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ο γνωστός δημοσιογράφος

Γεμάτος αποκαλύψεις και λεπτομέρειες για πολλά ήταν ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης στην παρουσίαση του Βαλεριέν Ίσμαελ. Έτσι, πέρα από το θέμα της επιβίωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γενικότερα, αλλά και της μεταγραφής του Αλμπάνη, ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις με άλλους προπονητές πριν καταλήξει στον Γαλλογερμανό, ενώ ξεκαθάρισε γιατί αποφάσισε οι «κυανόλευκοι» να πορευτούν χωρίς τεχνικό διευθυντή.

Πάντως, τα... καρφιά προς τον Χάβο κυρίως και τον Πετράκη ήταν ευδιάκριτα…

Από εκεί και πέρα, το νέο μέλος της διοίκησης είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος αναλαμβάνει πόστο αντιπροέδρου της «κυανόλευκης» ΠΑΕ και με τη σειρά του επανέλαβε (όπως κάνει συχνά) ότι είναι διαφορετικό να είσαι Απολλωνιστής, αλλά και το στόχο η εκ Σμύρνης ιστορική ομάδα να γίνει μόδα!

Από εκεί και πέρα, όπως αναμενόταν εκτελεστικός διευθυντής ανέλαβε ο Παναγιώτης Χρήστου.

Σε ότι αφορά το ζήτημα «τεχνικός διευθυντής» ο Π. Μονεμβασιώτης το άνοιξε ο ίδιος λέγοντας: «Το αγγλικό μοντέλο δεν πέτυχε σε εμάς. Κάθε σεζόν αλλάζαμε ποδοσφαιριστές. Κρατήσαμε 8 παίκτες, από τους 7 κανείς δεν έπαιξε στην Α’ Εθνική κανένας με εξαίρεση τον Αλμπάνη. Είμαστε στον τρίτο χρόνο που η ομάδα πρέπει να χρειαστεί από την αρχή. Το να αφήνουμε έναν άνθρωπο να παίρνει αποφάσεις δεν μας βγαίνει. Τώρα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα μας. Ο περσινός σχεδιασμός ήταν αποτυχημένος. Άρα το να αναθέσουμε σε κάποιους ανθρώπους, να παίρνουν αποφάσεις δεν έπιασε. Θα υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες, που θα συνεργάζονται με τον προπονητή. Εμένα θα κατηγορήσετε για την οποία αποτυχία, δεν είμαι τεχνικός διευθυντής, αλλά τα δοκιμάσαμε όλα. Δεν συναντήσαμε κανέναν τεχνικό διευθυντή που να μην είναι και μάνατζερ. Στους 20 οι 18 αυτό κάνουν… Μπορέσαμε και είδαμε παρά πολλούς, σχεδόν το μισό 2004. Απ’ όλους αυτούς τους πολλούς, μόνο έναν τεχνικό διευθυντή συναντήσαμε, τον κ. Νταμπίζας ο οποίος μας είπε ευγενικά ότι έχει άλλες προτάσεις από μεγάλες ομάδες και αυτό θα με φέρει πίσω στην καριέρα μου».

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης τόνισε ότι ήθελε από την αρχή ξένο προπονητή, αλλά για τους Έλληνες να μπορούν να βοηθήσουν και αυτή ήταν η αιτία της καθυστέρησης… «Προπονητές, που να μην φοβούνται και δεν το λέω για τον κ. Χάβο (σ.σ. φωτογραφίζει Πετράκη). Η ερώτηση σας ήταν για τον Χάβο (αναφορικά με ποιον προπονητή θα ανακοίνωνε ο Απόλλων αρχικά την προηγούμενη εβδομάδα), να πω ότι μια ομάδα, που χτίζεται σε έναν προπονητή χαλάει κάποια εκατομμύρια. Όπως και να λέγεται και όποιος και να είναι ο προπονητής. Δεν μπορεί να περιμένει ένας προπονητής να ζητά αποζημίωση ενός ή δύο χρόνων και να μείνει μέχρι να υποβιβασθεί η ομάδα.

Τον πετυχημένο δεν το διώχνει κανέναν, τον αποτυχημένο διώχνει σε μια Ελλάδα και ποδόσφαιρο φτωχοποιημένο».

* Να σημειώσουμε ότι την παρουσίαση του νέου προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης παρακολούθησαν τόσο ο τεχνικός διευθυντής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Θωμάς Σβαρνόπουλος όσο και ο μάνατζερ Γιάννης Κόντης. Και οι δύο προφανώς, έπαιξαν ρόλο στην επιλογή του Βαλεριέν Ίσμαελ.

Μοιραστείτε το: