13/12/2025
Κύπελλο Ελλάδας | Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 - 21:30

Ισοπαλία που θύμισε... φιλικό στην Πάτρα

Παναχαϊκή και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 * Ως πρώτοι πέρασαν οι «πράσινοι», αποκλεισμός για τους «ροσονέρι»

Η μία ξύπνησε αργά, ο άλλος δεν καιγόταν... Κάπως έτσι το ματς της Παναχαϊκής με τον Παναθηναϊκό δεν είχε και μεγάλο ενδιαφέρον και το τελικό 1-1 ικανοποίησε μόνο τους φιλοξενούμενους το βράδυ της Τετάρτης (29/11).

Οι «πράσινοι» γνώριζαν πως αν δε χάσουν θα περάσουν ως πρώτοι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και με αυτή την ισοπαλία πέτυχαν τον στόχο τους. Αντιθέτως, με την ισοπαλία στο ματς της Καρδίτσας οι Πατρινοί ήθελαν μόνο νίκη, αλλά ουσιαστικά το πίστεψαν μόνο στα τελευταία λεπτά. Τότε βγήκαν μπροστά, όμως, είχαν αργήσει...

Δεν αποφεύχθηκε έτσι ο αποκλεισμός για την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, η οποία κατά τα άλλα στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Έγραψε ιστορία ο Χαλκιας, ο οποίος έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο Κύπελλο, ενώ καλά πήγαν Φουρλάνος και Πολίμος.

Για τον Παναθηναϊκό, πολλοί παίκτες είδαν αυτό το παιχνίδι ως αγγαρεία. Ο Χίλιεμαρκ ήταν θετικός και ο Χατζηγιοβάνης είχε κάποιες εκλάμψεις, ενώ στο φινάλε ήταν σημαντική η επέμβαση του Βλαχοδήμου. Δεν πήραν την ευκαιρία τους οι Ρέις, Δώνης και Ινσούα.

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης. Οι παίκτες του ήταν πιο συγκεντρωμένοι, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και προσπάθησαν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να βγάλουν κάποιες φάσεις κυρίως από τα στημένα του Χίλιεμαρκ.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του ματς ήταν για την Παναχαϊκή στο 18' με την κεφαλιά του Φουρλάνου. Αυτή έδωσε ψυχολογία στους Πατρινούς, οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να πάρουν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Ωστόσο, η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το γκολ τελικά ήρθε στο 29' για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με αντεπίθεση. Ο Χατζηγιοβάνης έδωσε στον αμαρκάριστο Χίλιεμαρκ και εκείνος έκανε το 0-1 με τις παρατηρήσεις να είναι πολλές μετά από τον Οφρυδόπουλο γιατί είχε ζητήσει από πιο πριν να κλείνουν οι παίκτες του καλύτερα τον Σουηδό χαφ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν και στα επόμενα λεπτά να έχουν μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς τη μεγάλη διάθεση για να βγάλουν φάσεις. Δεν είχαν νεύρο και ταχύτητα στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να μη βάζουν δύσκολα στην Παναχαϊκή, η οποία βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Στο 39' ο Ινσούα υπέπεσε σε πέναλτι και ένα λεπτό μετά έγινε το 1-1 με τον Αργυρόπουλο, που το κέρδισε, να το εκτελεί εύστοχα.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε με φιλικό προετοιμασίας. Ρυθμός δεν υπήρχε, φάσεις ούτε για δείγμα, ενώ η έλλειψη διάθεσης ήταν εμφανής. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία όρεξη να φορτσάρει, οι παίκτες του έπαιζαν κατά κύριο λόγο παράλληλο ποδόσφαιρο και ήταν εντελώς προβλέψιμοι.

Η Παναχαϊκή, από την άλλη, πρόσεχε τα μετόπισθεν για να μη δεχτεί ένα γκολ που θα ήταν για εκείνη καταδικαστικό, ενώ μετά το 60' οι παίκτες της έπεφταν στο έδαφος ο ένας μετά τον άλλο. Το ματς είχε διαρκώς διακοπές με τους Πατρινούς να έχουν μικροπροβλήματα με κράμπες.

Θεωρώντας πως είναι ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς πρώτα τον Άλτμαν και μετά τους Εμμανουηλίδη και Τζανδάρη. Οι τελευταίοι δύο έκαναν το ντεμπούτο τους με τον Παναθηναϊκό, χωρίς πάντως να φανούν στο διάστημα που αγωνίστηκαν.

Γνωρίζοντας και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο δόθηκε η εντολή από τον πάγκο της Παναχαϊκής να βγει η ομάδα μπροστά και να πιέσει ψηλά. Αυτό έγινε και οι γηπεδούχοι είχαν την πολύ καλή στιγμή με τον Πολίμο στις καθυστερήσεις. Ο Βλαχοδήμος αντέδρασε σωστά και έτσι τίποτα δεν άλλαξε έως το φινάλε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπλάνας (Μεσσηνίας), βοηθοί του οι Πήττας (Ηλείας) και Πυλαρινός (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος Αδαμόπουλος (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: 68' Αργυρόπουλος - 31' Ρέις, 90'+5 Δώνης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74' Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65' λ. τρ. Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77' Αντωνακόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Κουτρουμπής Ινσούα, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75' Τζανδάρης), Λούντ (57' Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (65' Εμμανουηλίδης).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: